Fratele lui Kim Jong-un, ASASINAT pe aeroport. Ipoteză bombă

Fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un, Kim Jong Nam, în vârstă de 45 de ani, a fost asasinat în Malaezia.

Potrivit agenției Yonhap, Kim Jong Nam a fost ucis luni dimineață în Malaezia. Sursa nu a oferit alte detalii.

Pe de altă parte, postul de televiziune TV Chosun, citând mai multe surse guvernamentale sud-coreene, a relatat că fratele lui Kim Jong-un a fost atacat 'cu ace otrăvite', pe aeroportul din Kuala Lumpur, de două femei despre care se crede că sunt agenți nord-coreeni și care au reușit să fugă de la locul faptei.

Presa sud-coreeană spune că nu e exclus ca asasinatul să fi fost condamnat chiar de către fratele victimei, liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Kim Jong Nam nu avea o relație bună cu fratele său vitreg și nu mai locuia de câțiva ani în Coreea de Nord. Victima avea o relație mult mai apropiată cu unchiul său Jang Song Thaek, considerat al doilea cel mai puternic politician nord-coreean, dar executat în 2013 la ordinul lui Kim Jong-un.

În anii 90, era considerat a fi succesorul tatălui său, Kim Jong II, la conducerea ţării. A căzut însă în dizgraţie după ce a fost prins la Disneyland, cu paşaport fals.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel