Franţa. Marion Maréchal Le Pen, anunţ privind candidatura sa la alegerile prezidenţiale din 2022

Fosta parlamentară franceză de dreapta Marion Maréchal Le Pen a anunţat marţi că ''nu intenţionează să candideze la alegerile prezidenţiale din 2022'', după o reuniune organizată sâmbătă care a alimentat speculaţiile despre o eventuală revenire a sa în politică, relatează AFP.

Nepoata lui Jean-Marie Le Pen, fondatoarea partidului de extremă dreapta Frontul Naţional (devenit Adunarea Naţională, RN), Marion Maréchal, retrasă oficial din politică la 29 de ani, a dorit să aducă o clarificare. M-am asociat unui demers care mi se pare necesar: a reflecta, a dialoga, a sparge digurile partizane. Cu toate acestea, nu intenţionez să candidez la preşedinţie în 2022, a scris pe Twitter nepoata lui Marine Le Pen, preşedintă a RN, care a fost iritată de ultimele iniţiative ale lui Marion Maréchal.

Marine Le Pen, care a decis deja că Marion Maréchal este cam tânără pentru a reprezenta partidul în 2022, a cerut membrilor partidului său să nu participe la reuniunea de sâmbătă. Marion Maréchal, care a renunţat la exercitarea unui mandat parlamentar pentru a conduce o şcoală de ştiinţe politice la Lyon (centru- estului Franţei) după eşecul mătuşii sale în turul doi al alegerilor prezidenţiale din 2017, consideră că prăbuşirea partidului de dreapta Republicanii în alegerile europene (8,5% din voturi) este o oportunitate pentru a ancora într-un viitor comun dreapta şi extrema dreaptă.

Ea a avut întrevederi cu apropiaţi, între care Eric Zemmour, sâmbătă la Paris în căutarea unei alternative conservatoare la preşedintele francez Emmanuel Macron. Dar întâlnirea s-a transformat într-o denunţare virulentă a islamului şi a unei presupuse mari înlocuiri a populaţiei franceze predominant albe şi creştine cu imigranţi musulmani.

Vor accepta tinerii francezi să trăiască în minoritate pe pământul strămoşilor lor?, a întrebat Eric Zemmour la această întâlnire. Parchetul de la Paris a anunţat marţi deschiderea unei anchete pentru insulte publice şi provocare publică la discriminare, ură sau violenţă, după afirmaţiile făcute de Zemmour, condamnat deja pentru provocare la ură religioasă. Reuniunea a fost încheiată de comentatoarea politică conservatoare Candace Owens, o mare susţinătoare a preşedintelui american Donald Trump.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel