Franţa, Austria, Italia, Spania şi Portugalia retrogadate de Standard&Poor's

standard-poors1
standard-poors1

Franţa, Austria, Italia, Spania şi Portugalia retrogadate de Standard&Poor's. Franţa a pierdut, pentru prima dată, calificativul "AAA", fiind retrogradată cu o treaptă, la "AA+", anunţă ministrul francez al Finanţelor, François Baroin.

Guvernul francez nu va prezenta un nou plan de austeritate după pierderea calificativului "AAA", a precizat ministrul Finanţelor.

Italia, Spania, Portugalia şi Cipru au fost depunctate cu două trepte, în timp ce ratingurile Austriei, Franţei, Maltei, Slovaciei şi Sloveniei au fost reduse cu o treaptă, se arată într-un comunicat S&P.

Calificativele pentru Germania, Finlanda, Olanda, Luxemburg, Belgia, Estonia şi Irlanda au fost confirmate. Agenţia a renunţat la supravegherea cu implicaţii negative pentru toate ratingurile celor 16 state. Franţa, a doua mare economie a zonei euro, a fost retrogradată cu o treaptă, de la "AAA" la "AA+" şi a pierdut pentru prima dată calificativul maxim posibil. Pentru Italia şi Spania, retrogradarea a fost de două trepte, de la "A" la "BBB+" şi de la "AA-" la "A" . Italia este a treia mare economie din zona euro, iar Spania a patra. Ratingul Austriei a coborât cu o treaptă, de la "AAA" la "AA+". Portugalia a fost retrogradată de la "BBB-" la "BB", Cipru de la "BBB" la "BB+", Malta de la "A" la "A-", Slovacia de la "A+" la "A", iar Slovenia de la "AA-" la "A+". Germania, Olanda, Finlanda şi Luxemburg şi-au păstrat calificativele "AAA", maxim posibil, în timp ce Belgia a fost menţinută la "AA".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel