Franţa. Act de vandalizare anti-semit

Cimitir evreiesc - foto simbol
Cimitir evreiesc - foto simbol

Un memorial care marca locul unei sinagogi distruse în timpul ocupaţiei naziste din Franţa a fost descoperit vandalizat sâmbătă, au anunţat autorităţile din Strasbourg (estul Franţei), informează dpa.

Placa de marmură amplasată pe locul vechii sinagogi, incendiată în 1940 de membri ai Tineretului Hitlerist şi ulterior demolată, a fost dată jos de pe soclu, după cum se putea observa în fotografiile publicate de cotidianul regional Dernieres Nouvelles d'Alsace. Primarul Strasbourgului, Roland Ries, a declarat postului de televiziune France 3 că a fost cu siguranţă un act antisemit. Placa 'cântăreşte cel mai probabil între 300 şi 400 de kilograme. Cu siguranţă nu a fost dată jos de o singură persoană', a apreciat Ries.

Serie de acte de vandalism

Acesta este ultimul incident dintr-o serie întreagă de acte aparent antisemite care au fost condamnate deopotrivă de autorităţile franceze şi de comunitatea evreiască din Franţa, considerată a fi cea mai numeroasă din Europa. Luna trecută, pe zeci de morminte dintr-un cimitir evreiesc din apropiere de Strasbourg au fost desenate svastici, iar acte de vandalism cu caracter antisemit au fost semnalate şi la Paris. 'Mai spun o dată: Ajunge!', a scris sâmbătă pe contul său de Facebook primarul Ries, după ce a vizitat memorialul vandalizat din Strasbourg. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel