Francois Hollande aruncă BOMBA: Nu mai poate fi Europa uniformă a celor 27

Francois Hollande
Francois Hollande

Într-un interviu publicat luni în mai multe cotidiane europene, citat de Le Figaro, liderul de la Paris afirmă că "noul elan european presupune o alegere clară privind forma sa de organizare".

"Europa celor 27 nu mai poate fi Europa uniformă a celor 27. Timp de mulţi ani, această idee a unei Europe diferenţiate, cu viteze diferite, cu ritmuri distincte de a progresa a generat multă rezistenţă. Însă astăzi, aceasta este o idee care se impune. În caz contrar, Europa este cea care va exploda", a afirmat liderul de la Paris.

Hollade a susținul cu ferimitate că nu există o alternativă la acest model, precizând că "fie facem lucrurile în mod diferit, fie nu le vom mai face împreună".

"În viitor va exista un pact comun, o piaţă internă cu o monedă unică pentru unii. Însă pe această bază va fi posibil, pentru statele membre care vor, să meargă mai departe în ceea ce priveşte domeniul apărării, al armonizării fiscale sau sociale, mai departe în ceea ce priveşte cercetarea, cultura, tineretul", a mai spus președintele francez.

Săptămâna trecută, președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker a prezentat cinci scenarii posibile în ceea ce privește viitorul Uniunii Europene axate pe o cooperare a ţărilor în grade diferite, eventual prin concentrarea pe piaţa unică, pe apărare şi securitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel