Francezii se revoltă pentru pagina de Facebook "Adoptă un țigan"

Țigan realitatea.net
Țigan realitatea.net

Pagina de Facebook "Adopteungitan.com" ("Adoptă un țigan" – n.red.) a creat o serie de controverse în Franța. Joi, a fost înaintată o plângere pentru "incitare la ură rasială" împotriva respectivei pagini de Facebook.

Potrivit Le Figaro, anunțul a fost făcut de o asociație cu sediul în Bouches-du-Rhone, care denunță "un val de ură față de comunitatea de țigani".

“Am depus plângerea pentru «incitare la ură rasială» pe o pagină care se găsește pe rețeaua Facebook și care se intitulează «adopte un gitan.com»”, transmite președintele "Amaro Drom" (Notre Route), Veronique Labbe, printr-un comunicat de presă.

“Nu putem lăsa pe o rețea socială acest val de ură față de comunitatea de țigani”, adaugă aceasta, citat de romaniapress.ro.

Pagina de Facebook "Adopte un gitan.com" a fost deschisă pe 1 august. Acolo apar imagini cu rromi din Franța și comentarii la adresa acestora, în care este menționat și numele României.

Anunțuri de pe pagina de Facebook

"Pentru toți țiganofilii, țiganologii și prietenii rromilor! O pagină dedicată iubitorilor nomazilor, țiganilor și hoților de cupru!", se arată la descrierea paginii.

"Bună seara, prieteni apărători ai țiganilor! Caut o echipă motivată și gata de a merge în România pentru a livra încărcătura, niciun mobilier, multe cartoane și o multime de resturi și, cel mai important, toate trebuie să aveți toate vaccinurile în regulă!", mai scrie într-o postare de pe pagina de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel