Franța: Marine Le Pen, reacție după ce Frontul Național a pierdut alegerile regionale

Eșec răsunător al extremei drepte în turul al doilea al alegerilor regionale din Franța, în pofida unui succes istoric înregistrat în primul tur. La scrutinul electoral de duminică, Frontul Național nu a reușit să obțină victoria în niciuna dintre cele 13 regiuni, însă liderul formațiunii, Marine Le Pen, a minimalizat înfrângerea.

"Nimic nu ne poate opri" a spus Marine Le Pen, care a numit apelurile făcute pentru oprirea ascensiunii Frontului National drept "deriva unui regim în agonie", citează stirileprotv.ro.

Cele trei figuri marcante ale FN, președinta Marine Le Pen, nepoata ei, Marion Marechal-Le Pen, și strategul formațiunii, Florian Philippot, nu au reușit să-și adjudece regiunile unde au candidat, șefa partidului pierzând în Nord Pas-de-Calais Picardie ca urmare a retragerii candidatului socialist, care a cerut simpatizanților săi să voteze în turul doi cu cel conservator.

În turul al doilea al alegerilor regionale, Partidul Socialist și-a retras candidații din două regiuni cheie, preferând ca acestea să fie câștigate de formațiunea 'Republicanii', condusă de fostul președinte conservator Nicholas Sarkozy. Strategia a fost una de " a face baraj" unei victorii a formațiunii de extremă dreapta, după succesul fulminant al acesteia din primul tur.

Profitând de nemulțumirile provocate de criza economică, de atacurile teroriste de pe 13 noiembrie și de controversele generate în urma valului de refugiați, Frontul Național a obținut în primul tur al alegerilor regionale, pe 6 decembrie, 28% din voturi la nivel național, în unele regiuni depășind chiar pragul de 40%.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel