Franța le cere SUA să-și informeze aliații cu privire la acordul încheiat cu Rusia referitor la Siria

Șeful diplomației franceze, Jean-Marc Ayrault, le-a cerut joi SUA să împărtășească 'repede" cu aliații lor conținutul acordului încheiat cu Rusia referitor la Siria, informează AFP, potrivit Agerpres.

'Important este să existe o bună informare și sper că noi o vom avea rapid', a declarat Ayrault în fața jurnaliștilor, în timpul vizitei sale în Ucraina.

'Credem că între aliați este absolut posibil să oferi informații', a adăugat el. Franța este membră a coaliției internaționale împotriva grupării Stat Islamic (SI), coaliție condusă de SUA.

'Va exista o oportunitate pentru a putea discuta foarte repede: aceasta este Adunarea Generală a Națiunilor Unite (săptămâna viitoare), unde vor fi toți prezenți', a subliniat șeful diplomației franceze.

SUA și Rusia au convenit să coopereze militar împotriva grupărilor teroriste, în special împotriva SI și Fateh al-Sham (fostul Front al-Nusra), dacă armistițiul intrat în vigoare luni va dura o săptămână. Detaliile acordului dintre cele două țări au rămas, însă, secrete.

Citește și: SUA și Rusia anunță un acord asupra Siriei

Franța este îngrijorată ca grupările opoziției moderate să nu devină o țintă a bombardamentelor ce vizează fără discriminare zonele unde sunt prezenți și combatanți de-ai lor. 'Grupările trebuie să fie diferențiate, pentru a le cunoaște și ca să nu existe nici cel mai mic risc de a întreprinde atacuri asupra opoziției moderate', a subliniat Ayrault.

Dacă va fi cunoscut conținutul acordului ruso-american, 'acest lucru ne va permite să înțelegem mai bine ceea ce a fost negociat pentru a garanta eficacitatea', a insistat ministrul de externe francez.

Dezvăluind liniile mari ale acordului lor de vineri, Moscova și Washingtonul nu au precizat public care sunt zonele considerate 'teroriste'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel