Fractură în UE: Ungaria a răbufnit împotriva UE, din cauza Rusiei

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, critică Uniunea Europeană pentru sancțiunile împotriva Rusiei. Ungaria pune la îndoială eficiența acestei politici în a influența comportamentul Moscovei.

Comentariile lui Szijjártó reflectă disensiunile inconfortabile dintre statele membre UE în tentativa lor de a sancționa Rusia pentru rolul său în criza din Ucraina. În același timp, ele arată anxtietatea provocată de faptul că sancțiunile ar putea să slăbească și mai mult perspectivele unei creșteri economice în blocul european.

"Sancțiunile acestea nu ne-au oferit rezultatele pe care le așteptam - e clar că nu vedem o dezescaladare a conflictului. Între timp, economia Europei suferă și Europa Centrală suferă cel mai mult", a spus Szijjártó, fost purtător de cuvânt de cuvânt al lui Orban pentru Financial Times.

Szijjártó este unul dintre protejații lui Viktor Orban. În vârstă de doar 35 de ani, el a fost numit ministru de Externe în septembrie, devenind cea mai tânără persoană care ocupă această funcție.

Szijjártó susține că Ungaria pierde 50 milioane de forinti în fiecare zi din cauza regimului de sancțiuni. "Rusia este cel mai mare partener comercial al nostru și am pierdut 12% din exporturile noastre către Rusia și CIS anul acesta", a mai spus el.

Szijjártó va efectua o vizită în SUA la finele acestei luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel