Fotbal: Ionuţ Nedelcearu rămâne în lotul naţionalei Under-21 pentru Campionatul European

Fundaşul Ionuţ Nedelcearu va rămâne în lotul naţionalei de tineret a României, care va participa la Campionatul European de fotbal Under-21 din Italia şi San Marino, în perioada 16-30 iunie, potrivit site-ului FRF. 

În minutul 30 al partidei Malta - România 0-4, din preliminariile EURO 2020, Nedelcearu a primit o lovitura în faţa cu genunchiul din partea lui Juan Corbolan şi a fost înlocuit cu Cristian Săpunaru în min. 34. Suspect de fractură de piramidă nazală gravă, care ar fi necesitat o intervenţie chirurgicala, a fost trimis la spital chiar în timpul meciului.

Medicii au constatat ca lovitura suferită nu este atât de grava precum se credea şi că nu este necesar să fie operat. Fotbalistului i s-a cusut plaga de la nivelul bărbiei şi i s-a spus ca ar putea evolua la Campionatul European cu o masca de protecţie, menţionează FRF. Fundaşul central a ajuns în Italia marţi, la prânz, direct din Malta, a fost preluat de la aeroport şi a mers la spitalul Maggiore din Bologna pentru încă un control medical, la solicitarea staff-ului medical al reprezentativei U21 pentru a fi siguri că Nedelcearu este apt pentru Campionatul European. Diagnosticul s-a confirmat, apoi fundaşul central a mers la o clinică privată unde i s-au luat măsuri pentru a i se confecţiona o mască de carbon cu o grosime de 1,5 mm. Astfel, Ionuţ Nedelcearu rămâne sub comanda lui Mirel Rădoi în cantonamentul din Italia şi se pregăteşte pentru EURO 2019.

Staff-ul tehnic al selecţionatei U21 şi FRF au mulţumit clubului Dinamo Bucureşti pentru cooperare şi înţelegere, după ce fundaşul Ricardo Grigore a fost chemat de urgenţă să fie pregătit să îl înlocuiască pe Nedelcearu, în eventualitatea în care acesta nu va putea participa la turneul final. Selecţionata României se află de vineri în Italia, pentru un stagiu de pregătire de 8 zile. Cantonamentul se va desfăşura în localitatea Bagno di Romagna, iar la 15 iunie, reprezentativa României se va muta în oraşul Forli, situat la 30 de km de Cesena, acolo unde va sta pe durata Campionatului European Under-21. România va debuta în Grupa C a turneului final pe 18 iunie, împotriva Croaţiei (Serravale/San Marino, 19:30, ora României), pe 21 iunie va înfrunta Anglia (Cesena, 19:30), iar pe 24 iunie va avea loc ultimul lor meci din grupă, contra Franţei (Cesena, 22:00). Campionatul European de tineret se va disputa în perioada 16-30 iunie 2019 în 5 oraşe din Italia şi San Marino: Bologna, Reggio nell'Emilia, Cesena, Trieste, Udine, Serravalle. Din cele 3 grupe ale CE se vor califica în semifinale câştigătoarele şi cea mai bună ocupantă a locurilor secunde. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel