Interdicție FIFA pentru echipa lui Cristiano Ronaldo. Clubul Al-Nassr nu mai are voie să înregistreze noi jucători

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

FIFA interzice echipei lui Cristiano Ronaldo să înregistreze noi jucători.

Echipa saudită de Al-Nassr, la care evoluează superstarul portughez Cristiano Ronaldo, a primit interdicţia de mai înregistra noi jucători, din cauza 'datoriilor restante', a anunţat Federaţia internaţională de fotbal (FIFA), citată de agenţia DPA.

Ronaldo (38 de ani), fostul jucător al echipelor Real Madrid, Juventus Torino şi Manchester United, a semnat cu clubul din Orientul Mijlociu în luna ianuarie, fiind urmat de mai multe vedete din fotbalul internaţional, în condiţiile în care Arabia Saudită doreşte să transforme campionatul intern de fotbal într-unul dintre cele mai bune din lume.

Cu toate acestea, FIFA a impus acum o interdicţie asupra activităţii de transferuri a clubului din Riad. Un purtător de cuvânt al forului fotbalistic mondial a declarat: 'Clubul Al-Nassr este în prezent împiedicat să înregistreze jucători noi din cauza datoriilor restante'. Acesta a precizat că interdicţia 'va fi ridicată imediat după ce reglementarea datoriilor va fi confirmată de creditorii în cauză'.

Conform presei internaţionale, interdicţia este legată de transferul atacantului nigerian Ahmed Mousa de la Leicester City la Al-Nassr, efectuat în 2018 şi pentru care clubul saudit nu şi-a achitat în totalitate obligaţiile financiare către englezi.

Fondul de investiţii publice al Arabiei Saudite (PIF), a cărui valoare netă este estimată la 600 de miliarde de dolari, a cumpărat un pachet majoritar de acţiuni la Al-Nassr, precum şi la alte trei cluburi saudite, în luna iunie.

Înaintea acestei interdicţii, Al-Nassr a reuşit să-şi întărească lotul prin transferul mijlocaşului croat Marcelo Brozovic de la echipa italiană Inter Milano.

Tot în această vară, francezul Karim Benzema, câştigătorul Balonului de Aur 2022, s-a despărţit de clubul spaniol Real Madrid, unde a fost coechipier cu Cristiano Ronaldo timp de nouă sezoane, şi a semnat cu Al-Ittihad, campioana en titre a Arabiei Saudite, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel