Fotbal: Dosarul clubului Manchester City, trimis la camera de judecată (UEFA)

Concluziile anchetei despre Manchester City, suspectat de nerespectarea regulilor fair play-ului financiar (FPF), au fost trimise la camera de judecată a UEFA, care va trebuie să ia o decizie în acest dosar complicat ce ar putea duce la excluderea clubului englez din Liga Campionilor, a anunţat joi forul fotbalistic european, citat de AFP.

Anchetatorul şef al comisiei de control financiar a cluburilor (ICFC), organul de control al UEFA pentru problemele legate de FPF, 'a decis să trimită clubul Manchester City FC în faţa camerei de judecată a ICFC în urma concluziilor anchetei sale', a scris instanţa fotbalului european.

'Camera de instrucţie a ICFC a deschis o anchetă referitoare la clubul Manchester City FC pe 7 martie 2019 în legătură cu eventualele încălcări ale regulilor FPF care au fost făcute publice de mai multe media', a continuat UEFA. Gruparea engleză este, alături de Paris Saint-Germain, unul dintre cluburile arătate cu degetul de Football Leaks, care a dezvăluit că Abu Dhabi a adus 2,7 miliarde de euro la Manchester City în ultimii şapte ani, în special prin contracte de sponsorizare supraevaluate. Clubul englez a indicat că 'este dezamăgit, însă din păcate nu surprins' de anunţul UEFA.

'Manchester City aşteaptă cu încredere un deznodământ pozitiv, cât timp chestiunea este tratată de o instanţă juridică independentă. Acuzaţia de nereguli financiare rămâne complet falsă, iar trimiterea de către camera de instrucţie a ICFC ignoră un ansamblu complet de dovezi convingătoare oferite de club', a continuat gruparea. The New York Times a scris luni că UEFA va recomanda excluderea lui City din Liga Campionilor în sezonul 2019-2020 sau 2020-2021.

Potrivit procedurii UEFA, camera de judecată a ICFC poate închide acest dosar, poate exclude clubul din competiţiile europene, poate dicta sancţiuni disciplinare sau să aplice, să respingă sau să modifice o decizie a anchetatorului şef. Manchester City a primit deja o amendă de 60 milioane euro în 2014 (din care 20 milioane ferme) pentru încălcarea regulilor FPF. Clubul englez a fost obligat, totodată, să alinieze doar 21 de jucători în ediţia următoare a Ligii Campionilor, faţă de 25, cât prevede regulamentul competiţiei. Clubul englez a câştigat în acest sezon Premier League şi Cupa Ligii engleze, iar sâmbătă îşi poate trece în palmares şi Cupa Angliei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel