Fotbal: Dosarul clubului Manchester City, trimis la camera de judecată (UEFA)

Sebastian Florea / 16 mai 2019 / 15:44 Salveaza PDF Comentarii

Concluziile anchetei despre Manchester City, suspectat de nerespectarea regulilor fair play-ului financiar (FPF), au fost trimise la camera de judecată a UEFA, care va trebuie să ia o decizie în acest dosar complicat ce ar putea duce la excluderea clubului englez din Liga Campionilor, a anunţat joi forul fotbalistic european, citat de AFP.

Anchetatorul şef al comisiei de control financiar a cluburilor (ICFC), organul de control al UEFA pentru problemele legate de FPF, 'a decis să trimită clubul Manchester City FC în faţa camerei de judecată a ICFC în urma concluziilor anchetei sale', a scris instanţa fotbalului european.

'Camera de instrucţie a ICFC a deschis o anchetă referitoare la clubul Manchester City FC pe 7 martie 2019 în legătură cu eventualele încălcări ale regulilor FPF care au fost făcute publice de mai multe media', a continuat UEFA. Gruparea engleză este, alături de Paris Saint-Germain, unul dintre cluburile arătate cu degetul de Football Leaks, care a dezvăluit că Abu Dhabi a adus 2,7 miliarde de euro la Manchester City în ultimii şapte ani, în special prin contracte de sponsorizare supraevaluate. Clubul englez a indicat că 'este dezamăgit, însă din păcate nu surprins' de anunţul UEFA.

'Manchester City aşteaptă cu încredere un deznodământ pozitiv, cât timp chestiunea este tratată de o instanţă juridică independentă. Acuzaţia de nereguli financiare rămâne complet falsă, iar trimiterea de către camera de instrucţie a ICFC ignoră un ansamblu complet de dovezi convingătoare oferite de club', a continuat gruparea. The New York Times a scris luni că UEFA va recomanda excluderea lui City din Liga Campionilor în sezonul 2019-2020 sau 2020-2021.

Potrivit procedurii UEFA, camera de judecată a ICFC poate închide acest dosar, poate exclude clubul din competiţiile europene, poate dicta sancţiuni disciplinare sau să aplice, să respingă sau să modifice o decizie a anchetatorului şef. Manchester City a primit deja o amendă de 60 milioane euro în 2014 (din care 20 milioane ferme) pentru încălcarea regulilor FPF. Clubul englez a fost obligat, totodată, să alinieze doar 21 de jucători în ediţia următoare a Ligii Campionilor, faţă de 25, cât prevede regulamentul competiţiei. Clubul englez a câştigat în acest sezon Premier League şi Cupa Ligii engleze, iar sâmbătă îşi poate trece în palmares şi Cupa Angliei.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.81