Fotbal: Alexandru Paşcanu: Mă simt român, nu englez

Fotbalistul Alexandru Paşcanu, care a crescut de la vârsta de 5 ani în Marea Britanie, a declarat, pentru AGERPRES, că se simte român şi nu englez, precizând că îşi doreşte foarte mult să învingă Anglia la Campionatul European de tineret, programat în perioada 16-30 iunie în Italia şi San Marino. 

 'Eu am crescut în Anglia de la 5 ani, dar am ales să joc pentru România. Chiar dacă trăiesc de atâta timp acolo, nu simt acelaşi lucru pentru Anglia, aşa cum simt pentru România. Când am plecat cu părinţii, am crescut între români, pentru că erau mulţi la ferma aceea de căpşuni. Nu o să spun niciodată că sunt englez. Eu sunt şi mă simt român. Când vin în ţară parcă totul se schimbă, lumea e mai prietenoasă, vorbeşte altfel cu mine, mă simt foarte bine aici', a spus Paşcanu.

Jucătorul în vârstă de 20 de ani, legitimat la formaţia engleză Leicester U23, susţine că îi cunoaşte pe mulţi dintre componenţii selecţionatei Angliei, adversara României din Grupa C a Campionatului European de tineret. 'Nu ştiu prea multe despre câte milioane valorează englezii, dar am crescut cu mulţi dintre ei. I-am avut adversari pe mulţi de-a lungul timpului, iar pe unii chiar colegi pe la vârsta de 8-9-10 ani. Aşa că le ştiu atuurile foarte bine. Sunt jucători buni, dar eu zic că avem şanse. Englezii nu sunt de speriat. După ce am văzut lotul pe care l-au anunţat, m-am mai liniştit un pic. Mi-am adus aminte şi de meciul de acum un an şi i-am simţit încă de atunci pe teren că nu sunt de speriat. Înainte de acel meci îmi era un pic mai frică, să spun aşa, când vedeam numele alea. Dar după acel meci eu am prins foarte multă încredere', a afirmat el. 'Cu siguranţă îi voi spune selecţionerului (n.r. - Mirel Rădoi) tot ce ştiu despre jucătorii englezi dacă mă va întreba. Eu voi încerca să îl ajut cu cât mai multe informaţii. Dacă învingem Anglia şi ne calificăm în semifinale cred că va fi un şoc pentru ei. În Anglia echipa de tineret e considerată una dintre cele mai bune din lume. De aceea eu îmi doresc şi mai mult să câştig împotriva Angliei', a adăugat fundaşul pentru AGERPRES.

Paşcanu speră ca acesta să fie primul turneu final la care participă dintr-o serie cât mai lungă. 'Ne simţim răsplătiţi acum că mergem la turneul final. Am meritat calificarea asta, am muncit din greu şi abia aştept să intru pe teren la Campionatul European. E un lucru mare pentru mine să joc la un asemenea nivel, e primul turneu final din viaţa mea. Dar sper să nu fie ultimul, ci primul dintr-o serie lungă. Va fi o experienţă pentru noi, suntem într-o grupă cu echipe foarte bune, dar mergem acolo şi ne vom juca şansa până la capăt. Faptul că România nu a mai fost de 21 de ani la Campionatul European de tineret nu ştiu dacă reprezintă o presiune în plus pentru noi. Însă ajungem destul de rar şi trebuie să ne bucurăm toţi de acest moment', a menţionat jucătorul. El este de părere că România poate profita de poziţia de outsider din grupă pentru a se califica în semifinale. 'Nu e un lucru rău că suntem văzuţi cam cu ultima şansă în grupă. Poate adversarii vor intra mai relaxaţi pe teren şi noi vom putea să dăm lovitura. Deci eu consider că e un avantaj faptul că suntem consideraţi outsideri.

Eu am încredere şi cred că ne putem califica în semifinale. Avem o echipă bună, o echipă solidă care a demonstrat în preliminarii. Poate alte echipe au nume mai importante, dar unitatea noastră este un plus. Pentru mine cel mai important e primul meci, cu Croaţia, pentru că acela va decide multe lucruri. Dacă vom trece cu bine de el, atunci vom putea visa şi mai departe. Sper ca suporterii români să vină în număr cât mai mare la meciuri şi să ne susţină indiferent de scor. Noi mergem la EURO cu capul sus şi multă încredere şi sperăm să fie şi ei alături de noi', a precizat fundaşul. Alexandru Paşcanu va lua o decizie privind un posibil transfer al său după Campionatul European de tineret. Component al echipei U23 a clubului Leicester, fundaşul susţine că gruparea a activat o clauză prin care i-a prelungit până în 2020 contractul care era scadent în această vară. 'Am văzut că sunt zvonuri privind unele oferte din Liga I pentru mine, dar eu acum mă gândesc numai la echipa naţională. Voi lua o decizie după acest turneu final. Voi vedea toate ofertele concrete care vor fi şi voi lua o decizie. Chiar i-am spus impresarului să nu mă bată la cap cu oferte acum, pentru că vreau să fiu liniştit, iar după EURO mă voi gândi şi la aceste lucruri.

Eu nu am apucat să joc pentru prima echipă la Leicester. Contractul meu expira în vară, dar clubul a activat o clauză prin care mi s-a prelungit contractul automat pe încă un an. Să vedem, pentru că eu îmi doresc să fac pasul către o echipă de seniori. Oricum, variantele în acest moment sunt să fiu cedat împrumut sau să fiu cumpărat definitiv', a mai spus Paşcanu. Echipa naţională de tineret a României va debuta în Grupa C a turneului final pe 18 iunie, împotriva Croaţiei (Serravale/San Marino, 19:30, ora României), pe 21 iunie vor înfrunta Anglia (Cesena, 19:30), iar pe 24 iunie va avea loc ultimul lor meci din grupă, contra Franţei (Cesena, 22:00). Campionatul European de tineret se va disputa în perioada 16-30 iunie 2019 în 5 oraşe din Italia şi San Marino: Bologna, Reggio nell'Emilia, Cesena, Trieste, Udine, Serravalle. Din cele 3 grupe ale CE se vor califica în semifinale câştigătoarele şi cea mai bună ocupantă a locurilor secunde. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel