Fostul vicepreședinte al Egiptului, judecat pentru demisie. Acuzația: Trădarea încrederii

Mohammed ElBaradei
Mohammed ElBaradei

Mohamed El Baradei, care a demisionat din funcția de vicepreședinte al Egiptului din cauza violențelor de la Cairo, este dat în judecată pentru ”trădarea încrederii”.

Acuzația este făcută de un profesor de Drept din Egipt, iar cazul va fi judecat de o curte din Cairo, pe 19 septembrie, au declarat surse judiciare pentru cotidianul turc Todays Zaman.

Speța lui El Baradei face parte dintr-un ansamblu de politicieni trimiși în judecată de susținători ai Frăției Musulmane, din pricina nemulțumirii lor față de căderea lui Mohamed Morsi.

Mohamed El Baradei , fostul președinte al agenției nucleare a ONU și co-lider al secularului Front al Salvării Naționale, este cel mai important lider de sorginte liberală care nu a condamnat ceea ce susținătorii lui Morsi numesc o lovitură de stat.

Mohamed El Baradei a demisionat în prima zi de reizbucnire a violențelor din Egipt, pe 14 august, când au murit sute de oameni în urma intervenției armatei în siturile pline de corturi ale oamenilor loiali lui Morsi.

”A fost numit ca reprezentant al FSN și a majorității de oameni care a semnat declarația de la Tamarod”, a declarat pentru Reuters profesorul de drept care îl trimite în instanță pe fostul laureat al premiului Nobel.

Cadrul didactic spune că Mohamed El Baradei riscă trei ani de închisoare. Surse juridice spun însă că El Baradei se poate alege cu pedeapsă cu suspendare sau amendă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel