Fostul președinte BRD, Sorin Popa, audiat la DIICOT

Investiţiile străine directe au urcat cu peste 186% în primele 11 luni din 2021
Investiţiile străine directe au urcat cu peste 186% în primele 11 luni din 2021

Fostul vicepreședinte al BRD Sorin Popa s-a prezentat joi la sediul DIICOT, pentru a fi audiat de procurori în dosarul creditelor frauduloase luate de la bancă.

La intrare în sediul DIICOT, Sorin Popa a declarat că nu este vinovat și că "minciuna are picioare scurte, iar frica naște monștri", informează realitatea.net.

În acest dosar, au fost puse sub acuzare mai multe persoane, printre care Remus Truică, fosta soție a acestuia, Irina, fostul senator Sorin Roșca-Stănescu, omul de afaceri Adrian Sârbu, precum și foști și actuali directori ai BRD, respectiv Lucian Cojocaru, Alexandru Claudiu Cercel Duca, Gabriela Ștefănescu Gavrilescu, Dana Băjescu, Andrei Mihail Nanu, Elena Duhomnicu, Monica Ceaușu, Alice Monac, Alexandru Lucian Anghelescu.

Conform DIICOT, la sfârșitul anului 2007, la nivelul conducerii executive a BRD a fost inițiat și constituit un grup infracțional organizat în scopul acordării de credite, cu încălcarea normelor de creditare, atât cele interne, cât și cele emise de BNR, unor persoane fizice și/sau societăți comerciale, activitatea infracțională concretizându-se în obținerea unor importante sume de bani din săvârșirea subsecventă a unor infracțiuni de înșelăciune.

Prejudiciul cauzat BRD se ridică la aproximativ 43,5 milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel