Fostul portar Costel Pantilimon a ajuns manager general la Politehnica Timişoara, la numai 36 de ani

Fostul portar al echipei naţionale Costel Pantilimon, 36 de ani, a fost prezentat, miercuri, în funcţia de manager general al echipei de fotbal Politehnica Timişoara, din Liga a II-a.

 

'Mă bucur că am ajuns la o înţelegere şi că suntem pe aceeaşi direcţie. Este foarte important pentru mine să ştiu că sunt dorit. Se vrea ceva serios, o reconstrucţie, şi pentru mine a fost un imbold destul de mare să vin astăzi aici', a declarat Costel Pantilimon.

El şi-ar dori ca echipa timişoreană să reuşească în acest an menţinerea în Liga a II-a, chiar dacă recunoaşte că timpul pentru redresare este scurt. 'În primul rând mi-aş dori să rămânem în Liga a II-a.

Ştiu că sună un pic nerealistic, pentru că timpul este foarte scurt şi sunt conştient de acest lucru. Dar pentru noi prioritatea este să creăm o bază solidă, să putem promova în continuare jucători tineri, să creăm un ambient sănătos, pentru a dezvolta sănătos acest club', a adăugat fostul portar.

După 16 etape în actualul sezon al Ligii a II-a, Politehnica Timişoara ocupă locul 19 în clasament, cu 12 puncte acumulate în 16 etape, la fel ca ultima clasată, Unirea Constanţa.

Fostul jucător Paul Codrea a fost numit în funcţia de director sportiv al clubului Politehnica Timişoara, iar Marius Adam (cadru didactic la UPT) va fi administrator delegat.

Născut la 1 februarie 1987, la Bacău, unde a început şi fotbalul, la Aerostar, şi unde a debutat şi la seniori, Pantilimon s-a transferat la FCU Politehnica Timişoara, în 2006, adus de Gheorghe Hagi.

În 2011 s-a transferat la Manchester City, unde a stat până în 2014 şi a cucerit titlul naţional în Premier League (2014), Cupa Ligii Angliei (2014) şi Supercupa Angliei (2012).

A evoluat apoi la Sunderland, Watford, La Coruna, Nottingham Forest, Omonia Nicosia (campion naţional în Cipru, 2020) şi Denizlispor (Turcia).

Pentru prima reprezentativă a României a strâns 27 de selecţii între 2008-2017 şi a făcut parte din lotul 'tricolor' la EURO 2016.

Pantilimon a fost, în urmă cu doi ani şi jumătate, responsabil relaţii internaţionale pentru Centrul de copii şi juniori al Politehnicii Timişoara, iar în urmă cu câteva luni a efectuat un stagiu de practică la grupa U19 a alb-violeţilor, pentru licenţa de antrenor UEFA A şi B.

El a absolvit cursurile organizate de federaţia din Ţara Galilor, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel