Foştii preşedinţi Bush, decizie în privința candidaturii lui Trump

[] []

05 mai 2016 / 20:49
Salveaza PDF Comentarii

Cei doi foști președinți americani din familia Bush, George H. W. Bush și fiul său George W. Bush, au decis să nu îl sprijine pe Donald Trump în cursa pentru Casa Albă, deși toți sunt reprezentanți ai Partidului Republican, se arată în ediția de miercuri a cotidianului "The Texas Tribune".

Conform publicației menționate, cei doi foști președinți intenționează să „păstreze tăcerea” în timpul campaniei electorale în care Donald Trump se va confrunta cel mai probabil cu fosta primă doamnă Hillary Clinton.

„Ajuns la vârsta de 91 de ani, Bush (senior) s-a retras din politică”, a declarat, pentru The Texas Tribune, purtătorul său de cuvânt, Jim McGrath. După ce acestuia din urmă i s-a pus în vedere că fostul președinte a participat totuși la precampania celuilalt fiu al său, Jeb Bush, care a concurat, fără succes, la învestitura republicană pentru scrutinul prezidențial, el a răspuns că a fost „excepția care confirmă regula”.

La rândul său, asistentul personal al lui George Bush junior, Freddy Ford, a declarat că acesta „nu intenționează să participe și nici să facă vreun comentariu despre cursa prezidențială”.

Prin urmare, campania electorală pentru prezidențialele din acest an va fi prima în care cei doi foști președinți Bush nu se vor implica de când ei au plecat de la Casa Albă. 

Cât despre Jeb Bush, după ce a abandonat prematur primarele republicane, el și-a exprimat susținerea pentru senatorul Ted Cruz, care însă marți a ieșit și el din cursă după ce a fost învins în primarele din statul Indiana, astfel că Donald Trump nu mai are acum niciun contracandidat la învestitura republicană pentru scrutinul prezidențial.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24