Fost șef al mafiei siciliene, decizie CEDO. Italia, condamnată

Italia a fost condamnată de CEDO pentru încălcarea drepturilor fostului şef al mafiei siciliene, Bernardo Provenzano.

Italia a încălcat drepturile fostului şef al mafiei siciliene, Bernardo Provenzano, menţinând un regim dur de detenţie în lunile dinainte morţii acestuia, a decis joi Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), relatează dpa. Bernardo Provenzano a murit la un spital din Milano în 2016 la vârsta de 83 de ani, la câţiva ani după ce a fost diagnosticat cu cancer.

El a fost arestat în 2006, după ce a fost urmărit timp de 43 de ani, şi a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru multiple crime, trafic de droguri şi răpire. Provenzano a fost supus unui regim special care să-i poată împiedica pe liderii mafiei să continue organizarea reţelelor lor criminale din închisoare, cu restricţii în ceea ce priveşte vizitele, obţinerea de alimente şi alte activităţi.

Motive detaliate şi convingătoare

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a constatat că detenţia continuă a lui Provenzano nu i-a încălcat drepturile şi că acesta a beneficiat de asistenţă medicală specializată. Potrivit CEDO, chiar dacă starea sa de sănătate s-a deteriorat brusc din martie 2014 şi abia putea să se exprime, un tribunal din Roma a decis continuarea regimului special în cazul său. Însă, dată fiind condiţia din ce în ce mai gravă a lui Provenzano, ministrul italian al justiţiei ar fi trebuit să ofere 'motive detaliate şi convingătoare' atunci când a prelungit regimul special în martie 2016, cu câteva luni înainte de moartea lui Provenzano. CEDO a refuzat să dispună ca fiul lui Provenzano să îi fie acordate despăgubiri.

Vezi și: Mafia italiană în Slovacia: raport al serviciilor de securitate


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel