Fost sediu al Mafiei din Sicilia va fi preluat de România

Cotidianul "La Sicilia" anunță că Executivul român intenționează să cumpere un sediu al fostei Mafii pentru a veni în sprijinul românilor din Peninsulă.

 Cel mai important cotidian din Sicilia – La Sicilia – alocă un spațiu important, în ediția sa din 4 august, discuțiilor avute de președintele Parlamentului sicilian cu Veaceslav Șaramet, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Întâlnirea a avut loc în cadrul vizitei de lucru pe care oficialul român a făcut-o în Sicilia în vederea combaterii fenomenului de exploatare a muncitorilor români, potrivit realitatea.net.


Presa italiană subliniază că guvernul român are intenția de a cere în folosință un imobil confiscat Mafiei și care va fi transformat în centru de asistență pentru lucrătorii români care se confruntă cu abuzuri.

[citste si]

Întâlnirile cu românii din Palermo, Ragusa și Catania și vizitele la exploatările agricole din zona Vittoria au evidențiat nevoia unui control mai strict din partea autorităților italiene al angajatorilor și de creare a unei "plase de siguranță" pentru românii care au curajul să denunțe abuzurile din partea acestora.

Vizita, în care Șaramet a fost însoțit de directorul MRP Andrei Cosmin Luca, a inclus și întâlniri cu membri ai Comisiei anti-mafia din Parlamentul Sicilian, cu vice-primarul orașului Palermo și cu Beniamino Sacco, preotul catolic care a denunțat pentru prima oară fenomenul traficului de femei românce pe plantațiile din Ragusa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel