Fost fotbalist român, despre Cupa Mondială: Lumea se pregăteşte de vacanţa de Crăciun şi ei fac Cupa Mondială...

Facebook Fifa World Cup
Facebook Fifa World Cup

Un fost fotbalist român critică organizarea Cupei Mondiale la sfârşitul toamnei. 

Este vorba despre Gheorghe Mihali, fost internaţional român. 

”Nu ştiu ce să zic de ediţia asta, pentru că de când e fotbalul ăsta Cupa Mondială a fost vara... nu ştiu, nu are nicio atracţie iarna.

Nu vedeţi că lumea se duce în vacanţă de Crăciun şi ei fac Cupa Mondială. Dar banii întotdeauna înving. Nici la noi în ţară nu văd vreun interes... şi chiar dacă eram calificaţi, tot aşa era.

E o nepăsare aşa, nu interesează pe nimeni. Şi din punctul meu de vedere, nu se aplică treaba asta cu oboseala jucătorilor vara, când se termină sezonul. Ştiu, pentru că şi eu am fost la Cupa Mondială şi nu am resimţit oboseala.

Pentru că până acum se terminau campionatele în luna mai, intrau jucătorii într-o vacanţă de două săptămâni şi apoi în pregătire pentru Cupa Mondială.

Acum însă îi iau pe jucători din pat de acasă. Adică au avut sâmbătă etapă, iar luni i-au băgat în pregătire cu naţionala, iar peste 3-4 zile începe Cupa Mondială. Ce e asta?

În plus, Qatar e o ţară mică rău... OK, e dezvoltată, că am fost acolo şi eu, dar pe 10 kilometri pătraţi să ai 17 stadioane... nici nu ştiu unde încap toţi acolo”, a afirmat fostul fundaş, pentru Agerpres.

Cine ar putea câştiga trofeul 

”Mie mi-ar plăcea să câştige Franţa titlul mondial, eu ţin cu ea. Dar nu prea cred, pentru că e greu să câştigi de două ori consecutiv Cupa Mondială.

E foarte greu, chiar dacă Franţa are o super echipă. Cred că se vor mai bate pentru trofeu Germania şi Argentina. Chiar mi-ar plăcea şi Argentina să câştige, să fie în amintirea lui Maradona.

Cam astea trei echipe se vor lupta pentru trofeu. Iar ca să zic şi ultima semifinalistă, mă gândesc la Brazilia. Pentru că sunt convins că Neymar are un orgoliu mare, sigur ar vrea să ducă şi el Cupa acasă aşa cum au dus-o înaintea lui Pele şi Ronaldo”, a spus jucătorul care a evoluat în 4 din cele 5 partide al echipei naţionale a României la Cupa Mondială din 1994.

”Tot timpul au fost surprize la Mondial... chiar şi ultima oară când a ajuns Croaţia în finală. La ediţia asta cred că ar putea realiza o surpriză Polonia şi poate o echipă din America de Sud.

Eu mă gândesc la Uruguay, dar dacă analizăm bine lotul lor parcă au trecut anii peste mulţi din jucătorii lor. Aşa că nu ştiu dacă vor reuşi să realizeze o mare surpriză”, a adăugat actualul antrenor al formaţiei Dunărea Călăraşi.

În opinia sa, Kylian Mbappe are şanse mari să fie desemnat cel mai bun jucător al Cupei Mondiale din Qatar. ”Cred că cel mai bun marcator în Qatar va fi Kane de la englezi, (n.r. - Harry Kane), iar titlul de cel mai bun jucător îi va reveni cred că lui Mbappe de la francezi (n.r. - Kylian Mbappe). Sunt curios însă cum va reacţiona el, pentru că presiunea va fi foarte, foarte mare pe umerii lui”, a explicat tehnicianul.

Restricții pentru suporteri la Campionatul Mondial din Qatar: Fără săruturi, bere și carne de porc / Ce alte reguli le mai sunt impuse oamenilor

Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar începe pe 20 noiembrie, cu o premieră în istoria competiției: va fi pentru prima oară când campionatul se va desfășura la finalul anului, asta din cauza temperaturilor ridicate din timpul verii.

La această ediție a CM vor fi 64 de meciuri, echipele fiind împărțite în opt grupe, a câte patru echipe. Primele două echipe clasate în fiecare grupă se vor califica în faza optimilor de finală ale Cupei Mondiale din Qatar. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel