Fost șef de servicii secrete, de acord cu Băsescu în problema interceptărilor

Teodor Meleșcanu, fost director SIE, este de acord cu liderul PMP Traian Băsescu, în ceea ce privește problema interceptărilor.

Traian Băsescu i-a lăsat un mesaj lui Klaus Iohannis, la finalul mandatului de la Cotroceni, că va trebui să controleze Serviciile. 

În acest context Meleșcanu a declarat în emisiunea "România Exclusiv", de la România TV, moderată de Simona Gheorghe, că este normal ca serviciile să fie controlate, explicând că, totuși, acest control nu este făcut de președinte ci de Parlament prin comisiile de specialitate.

"Serviciile nu sunt controlate de președinte, ci prin Parlament de comisiile de speciliatate. Ideea controlului democratic asupra activității serviciilor, este una dintre ideile fundamentale ale orcărei democrații", a spus Teodor Meleșcanu.

Fosștul șef al SIE, în prezent vicepreședinte ALDE, este de acord cu Traian Băsescu și în ceea ce privește decizia CCR legată de interceptări.

Pentru mine e fascinant să văd o decizie a CCR, care nu face nimic altceva decât să asigure reintrarea în normalitate ale acestor operațiuni de interceptare ale convorbirilor telefonice, în consonanță cu principiile fundamentale ale drepturilor omului, a reușit să genereze o asemnea discuție.

Lucririle sunt simple: Mi se pare normal să existe un sistem prin care potențialii infractori să fie  supuși unei supravegheri, inclusiv prin inteceptarea convorbirilor telefonice.

În orice țară există o asemnea insituție care se află sub controlul Ministerului de Justiție sau al Guvernului, care funcționează ca prestator de servicii", a mai spus Teodor Meleșcanu la "România Exclusiv".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel