Forțele ruse continuă să bombardeze poziții militare și obiective civile pe întreg teritoriul Ucrainei

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

La 4 luni de la începerea invaziei ruse, forțele Kremlinului continuă să bombardeze întreg teritoriul Ucrainei.

Zeci de rachete ruseşti au lovit sâmbătă poziţii militare ucrainene peste tot în Ucraina, relatează Reuters şi AFP.

Conform guvernatorului regiunii Lvov din vest, Maxim Koziţki, patru rachete trase din Marea Neagră au lovit baza armatei ucrainene de la Iavoriv, iar alte două au fost interceptate şi distruse în aer.

Guvernatorul regiunii Jitomir din nord, Vitali Buneciko, a anunţat că asupra infrastructurii militare din apropierea oraşului Jitomir au fost lansate aproape 30 de rachete şi cel puţin un soldat ucrainean a fost ucis.

Tot în nord, în regiunea Cernigov, guvernatorul Viaceslav Ceaus a declarat că orăşelul Desna a fost ţinta unor lovituri "masive" de rachete în cursul dimineţii, provocând distrugeri neprecizate infrastructurii, însă fără a ucide oameni.

Marele stat-major ucrainean a comunicat, tot sâmbătă, că luptătorii din subordinea sa au oprit atacuri ale infanteriei ruse între Volodimirivka şi Pokrovske, pe ruta de aprovizionare dintre Bahmut şi Lisiceansk, oraşul aflat pe celălalt mal al râului Doneţk faţă de Severodoneţk.

Forţele ucrainene au fost nevoite să se retragă zilele trecute din Severodoneţk, după săptămâni de lupte grele de rezistenţă.

Ruşii au bombardat cu artileria şi aviaţia atât la Lisiceansk, cât şi la Severodoneţk, lovind uzina chimică Azot, unde sunt blocaţi sute de civili, a afirmat guvernatorul regiunii Lugansk, Serhi Haidai.

Armata ucraineană a anunţat că asupra nord-estului Ucrainei au fost lansate rachete şi din Belarus, stat aliat cu Rusia.

Comandantul armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, a scris pe Facebook că a discutat telefonic cu omologul său american, generalul Mark Miley, solicitând arme pentru a ajunge "la egalitate de putere de foc cu inamicul" şi a reuşi astfel să stabilizeze situaţia în regiunea Lugansk, cea mai ameninţată de forţele ruse, scrie Agerpres. 

Ucrainenii au întocmit un nou bilanț al pierderilor suferite de ruși pe frontul din Ucraina

Potrivit Statului Major al Forţelor Armate ale Ucrainei, până acum au murit 34.700 de militari ruşi, dintre care 170 au fost ucişi de ucraineni în ultimele 24 de ore.

De asemenea, de la începutul invaziei, trupele ucrainene au doborât 217 avioane şi 184 de elicoptere ruseşti, potrivit sursei Rador.

Au mai fost distruse 1.511 tancuri ale armatei ruse, 3.645 de vehicule blindate, 764 de sisteme de artilerie, 241 de lansatoare multiple de rachete, 99 de sisteme de apărare aeriană, 2.560 de vehicule şi cisterne transportatoare de combustibil, 14 nave, 626 de drone, 137 de rachete de croazieră şi tehnică specială (60 de unităţi) (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel