Florian Coldea, după audierea la SIIJ, scurtă observație despre Laura Codruța Kovesi

Roxana Neagu / 16 mai 2019 / 13:47 Salveaza PDF Comentarii
Florian Coldea
Descriere foto: Florian Coldea

Florian Coldea a ieșit de la SIIJ, după audierea în dosarul Laurei Codruța Kovesi, deschis în urma sesizării lui Sebastian Ghiță, cu privire la aducerea în țară a lui Nicolae Popa. 

”SRI a fost implicat în această operațiune de localizare și aducere în țară a dlui Nicolae Popa, a fost considerată o operațiune de succes, reflectă cooperarea bună între serviciile de informații și autoritățile și instituțiile de aplicare a legii, cooperare despre care am constatat că deranjează pe foarte multe persoane și toată lumea face eforturi disperate ca practic această cooperare să afecteze, într-un fel sau altul capacitățile României de aplicare a legii. 

În altă ordine de idei, pe scurt, o singură observație în ceea ce o privește pe doamna Laura Codruța Kovesi, personal, nu am luat la cunoștință de vreo activitate care să fie infracțiune și nici la nivelul instituției nu am obținut informații cu privire la posibile infracțiuni sau date în acest sens. 

Consider că era important să discutăm despre toți cei care nu s-au implicat în aducerea lui Popa în țara noastră, toți cei care, după mai bine de zece ani, nu au contribuit decisiv, așa cum a făcut SRI, pentru a contribui, din perspectiva și posibilitățile pe care le are, la efectuarea unui act de justiție pentru cei peste 155 de mii de oameni păgubiți cu mai mult de 300 de milioane de ron” a spus Florian Coldea, după audierea la SIIJ, care a durat 4 ore. 

Florian Coldea a spus că cei doi ofițeri de la SRI, prezenți în aeronavă, au fost pentru cooperare și sprijin potrivit legii. Totodată, despre întâlnirea cu cei de la Parchete, de la MApN, afirmă că s-a cooperat potrivit responsabilităților. Totodată, el afirmă că nu poate da mai multe detalii, precizând că ”a dat toate explicațiile necesare”. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25