Fincantieri și Leonardo, acord în domeniul naval

Leonardo și Fincantieri, ca parte a relației de colaborare și a parteneriatului privilegiat lansat în octombrie 2014, au stabilit principiile directoare ale unui acord în domeniul naval pentru a profita mai bine de noile provocări de pe piețele internaționale, pentru a prezenta soluții comune într-un sector din ce în ce mai competitiv și mai exigent.

Fincantieri și Leonardo au stabilit principiile directoare ale unui acord în domeniul naval, care va permite ambelor companii să concureze pe o piață marcată de tot mai multe provocări. Scopul este de a-şi consolida expertiza complementară, dobândită pe plan intern, pentru a-și extinde prezența pe piețe din afara ţării.

Scopul este de a acorda Orizzonte Sistemi Navali responsabilitatea pentru dezvoltarea sistemelor de luptă și definirea cerințelor subsistemului, inclusiv a sistemelor de management al luptei.

Ce presupune acordul?

Fincantieri va continua să acționeze în calitate de contractant principal și de interfață unică pentru client. Leonardo își va păstra rolul de dezvoltator și furnizor al sistemelor și echipamentelor din sistemele de luptă și sistemele de management al luptei, consolidându-şi astfel prezența pe piață prin intermediul parteneriatului privilegiat cu Fincantieri.

Consolidarea expertizei complementare - dezvoltată la nivel național, pentru extinderea prezenței pe piețe din afara ţării - va fi realizată prin revizuirea Orizzonte Sistemi Navali (OSN), un joint-venture deținut de Fincantieri și Leonardo, cu acțiuni de 51% și, respectiv, 49% . Ambele părți intenționează să furnizeze resurse care să permită OSN să își asume responsabilitatea pentru dezvoltarea sistemelor de luptă și pentru definirea cerințelor subsistemului și a arhitecturii componentelor individuale, inclusiv a sistemului de management al luptei (CMS). Acest acord reprezintă baza acordurilor obligatorii ulterioare, pe care părțile le vor negocia în conformitate cu reglementările aplicabile, inclusiv cele care reglementează tranzacțiile părților afiliate și problemele antitrust.

Dezvoltarea produsului "nava ca sistem" se bazează pe o istorie îndelungată și de succes a colaborării, în cadrul unor programe naționale și de export, pe care Fincantieri și Leonardo - lideri mondiali în construcția de nave militare și în crearea și gestionarea integrată a CMS, a sistemelor de înarmare, a comunicațiilor, senzorilor și a elementelor de electro-optică - au dezvoltat-o de-a lungul anilor.

Giuseppe Bono, CEO Fincantieri, a declarat: "Credem că o colaborare din ce în ce mai strânsă între cele două importante companii de apărare din Italia este crucială. Acordul semnat este o dovadă a angajamentului nostru continuu, pe măsură ce privim spre viitor. În calitate de contractant principal pentru întregul segment al navelor militare, Fincantieri va continua să acționeze ca interfață unică pentru clienți, îmbunătățind oferta de produse a celor două grupuri și acționând, de asemenea, ca un motor al dezvoltării tehnologice pentru companiile italiene mici și mijlocii din acest sector".

Alessandro Profumo, CEO Leonardo, a declarat: "Prin acest acord, Italia se va prezenta într-o manieră mult mai coerentă și mai eficientă, pe o piață cu foarte multe provocări, consolidând toate competențele de înaltă tehnologie pe care cele două companii le-au dezvoltat împreună. Modernizarea Orizzonte Sistemi Navali este cel mai bun mod de a încuraja dezvoltarea întregului lanț național de aprovizionare care contribuie la crearea navelor militare. Prin oferirea în comun a produselor și serviciilor, vom spori competitivitatea industriei italiene pe piața internațională".

Acordul va consolida modelul de colaborare existent

Acordul reînnoit va consolida modelul de colaborare existent între Fincantieri și Leonardo, care le va permite să își exercite mai eficient rolurile și responsabilitățile și să definească o strategie de produs comună pentru sectorul naval militar.

Fincantieri și Leonardo vor transforma Orizzonte Sistemi Navali (OSN) în autoritatea de proiectare pentru sistemele de luptă, cu toate competențele necesare pentru a-și îndeplini pe deplin acest rol, sporind eficienţa operațională. Acest joint-venture va reprezenta un vehicul pentru a maximiza conținutul italian și randamentele ulterioare pentru industria națională și pentru lanțul său de aprovizionare.

Fincantieri va acționa în calitate de contractant principal, ca interfață unică pentru clienți și va avea responsabilitatea navelor militare, în ansamblul lor (Autoritatea de Proiectare a Navelor Militare). În consecinţă, va fi responsabilă - în numele OSN - de arhitectura navei, atât în ceea ce privește platforma, cât și sistemul de luptă. Leonardo va fi partenerul preferat pentru Sistemul de Management al Luptei și pentru echipamentele și sistemele necesare navelor.

Consolidarea parteneriatului dintre Fincantieri și Leonardo va spori resursele și expertiza celor două companii, pentru a-și asigura viitoare oportunități comerciale și industriale. Reînnoirea colaborării le va permite prezenţa, pe piețele naționale și internaționale, cu soluții inovatoare, graţie unei oferte mai competitive, constând în produse și servicii mai bune, implicând astfel IMM-urile într-un mod mai structurat. În acest scop, cele două companii au convenit să înființeze grupuri de lucru permanente ca să faciliteze cooperarea pentru dezvoltarea de noi produse pentru unitățile navale și să optimizeze lanțurile de aprovizionare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel