Finanțare subterană #rezist, USR, Cioloș. Dan Voiculescu, întrebări-cheie

Irina Constantin / 19 noi 2018 / 20:10 Salveaza PDF Comentarii
Dan Voiculescu
Descriere foto: Dan Voiculescu

Dan Voiculescu scrie, pe blogul său, că peste 14 milioane de dolari au intrat în România pentru a alimenta grupări tip #rezist și ONG-uri care susțin platfome politice precum USR sau Cioloș. 

”Reprezentanții grupărilor vizate s-au mulțumit să invoce stereotipul "fake news", evitând orice altă explicație. Contactați de jurnaliști, reprezentanții DIICOT au refuzat să comenteze (reacție din care eu înțeleg că există o anchetă în desfășurare – dacă nu există, probabil că s-ar fi comunicat o infirmare laconică, de tipul "în acest moment, nu există niciun dosar deschis pe această temă"). Iar dacă a început într-adevăr o anchetă, este firesc ca organele judiciare să păstreze o anumită discreție pentru a nu-și devoala acțiunile. În schimb, tăcerea instituțiilor reprezentative ale sistemului politic democratic este mai greu de înțeles.

Dacă informațiile luju.ro sunt corecte și există o rețea internațională de finanțare SUBTERANĂ a unor mișcări participante la acțiuni aflate în cercetarea organelor judiciare, am convingerea că SRI a obținut date despre acest fenomen și, îndeplinindu-și obligațiile legale, le-a furnizat deja Președinției, Guvernului și altor instituții central desemnate prin lege.” scris Dan Voiculescu. 

În continuare, acesta consideră că decidenții politici trebuie să lămurească aspecte esențiale cu privire momentul în care au primit informația, cum au utilizat-o, cum poate destabiliza finanțarea subterană instituții fundamentale ale democrației, dacă reprezintă o amenințare la adresa securității naționale. 

”Securitatea națională este mai presus de orice mize partizane și solicit reprezentaților tuturor organizațiilor democratice să nu deturneze politic acest subiect. În fața unor eventuale amenințări la adresa ordinii constituționale, solidaritatea este unicul răspuns responsabil.” conchide acesta. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24