Finala Europa League. Rangers și Eintracht Frankfurt: O confruntare plină de istorie

Rangers caută primul lor titlu european din 1972, în timp ce Eintracht Frankfurt speră să pună capăt perioadei sterile de 42 de ani.

La zece ani după ce situația financiară i-a aruncat în ultimul nivel al Scoției, Rangers sunt pe punctul de a ridica primul lor trofeu european la distanță de jumătate de secol.

Administrația, lichidarea și retrogradarea au măcinat clubul în 2012, dar dacă recuperarea celor Rangers a fost completă când au câștigat din nou Premiership-ul scoțian sezonul trecut (campionatul de fotbal al Scoției), finală de la Sevilla le oferă acum o șansă la gloria europeană, după o aventură de 8 luni care a început cu stângul pentru formația unde joacă Ianis Hagi.

„Suntem la un meci distanță de a face istorie”, a declarat luni mijlocașul Rangers, Aaron Ramsey, în timp ce echipa pleca în Spania, ultima etapă a unei călătorii care a început în urmă cu opt luni.

Cu șansa de a juca în Liga Campionilor în urma câștigării titlului scoțian, Rangers a pierdut în schimb în fața Malmo în turul trei de calificare, rezultat care a stabilit un play-off pentru a ajunge în Europa League cu Alashkert, din Armenia.

Au urmat adversari mai prestigioși ca Rangers, sub conducerea lui Giovanni van Bronckhorst, după ce Steven Gerrard a plecat la Aston Villa. Formația scoțiană a reușit să învingă Borussia Dortmund, Steaua Roșie Belgrad, Braga și Leipzig în tururile eliminatorii pentru a ajunge la prima finală europeană din ultimii 14 ani.

O victorie i-ar aduce clubului prima cupă europeană de când Rangers au învins Dynamo Moscova cu 3-2, la Barcelona, pentru a ridica Cupa Cupelor în 1972.

„Este o șansă pentru ei de a fi în cărțile de istorie ale acestui club și de a obține cu adevărat o victorie istorică. Atunci poveștile pe care le vor spune în anii următori vor fi aceleași povești pe care le spun jucătorii din 1972 jucătorilor mei. Am spus-o înainte că trebuie să visezi la ceva pentru a atinge acel obiectiv cu adevărat." a spus Van Bronckhorst.

Frankfurt începe meciul ca favorită

Frankfurt va începe meciul ca favorită, după ce a eliminat deja Real Betis, Barcelona și West Ham. Ei sunt „forțați” la un rezultat pozitiv după ce au terminat abia pe locul 11 ​​în Bundesliga.

Va fi prima finală europeană a Frankfurtului de când a învins-o pe Borussia Moenchengladbach și a câștigat Cupa UEFA în 1980.

Clubul german păstrează amintiri fericite din meciurile cu Rangers, după ce a învins echipa Glasgow cu 12-4 la total, în semifinalele Cupei Europei, acum 20 de ani.

„A fost cea mai bună echipă pe care am văzut-o vreodată în viața mea”, a spus Alex Ferguson, fostul antrenor al lui Manchester United, care se afla în tribune la Hampden. „Și apoi au fost măcelăriți cu 7-3 de Real Madrid în finală”.

Îngrijorări cu privire la securitatea orașului

Mulțimea de spectatori este de așteptat să joace un rol important la Ramon Sanchez Pizjuan, cu până la 100.000 de fani ai Rangersului și cel puțin 60.000 de suporteri ai celor de la Frankfurt, urmând să-și însoțească echipele la Sevilla, stârnind îngrijorări cu privire la securitatea orașului.

Fanii de la Frankfurt s-au ciocnit cu fanii West Ham la Sevilla,  în martie, lăsând în urmă răniți. 

Totodată, ultima finală europeană a celor de la Rangers împotriva lui Zenit St Petersburg, la Manchester, în Cupa UEFA din 2008, a fost afectată de violență, când 39 de persoane au fost arestate.

Fanii Rangers fără bilete vor putea urmări meciul într-un „fan zone” de pe stadionul La Cartuja, situat la periferia Sevilla și la nouă kilometri de Ramon Sanchez Pizjuan, iar suporterii fără bilet de la Frankfurt vor fi îndemnați să se adune la Prado de San Sebastian, mai aproape de centru, dar la șase kilometri de La Cartuja.

Fostul manager și jucător al Rangers Graeme Souness i-a îndemnat pe suporterii echipei să se bucure de finală în mod pașnic. „Când te gândești de la călătoria pe care am făcut-o în ultimii 10 ani până la a ajunge la o finală europeană serioasă, este o realizare fantastică”, a spus Souness.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel