Fiicele lui Putin ar putea fi lovite de noile sancțiuni ale UE, după masacrul de la Bucha

Fiicele lui Putin ar putea fi lovite de noile sancțiuni ale UE, după masacrul de la Bucha / Foto: Captură video Youtube The List
Fiicele lui Putin ar putea fi lovite de noile sancțiuni ale UE, după masacrul de la Bucha / Foto: Captură video Youtube The List

Fiicele lui Vladimir Putin riscă să fie lovite de noile sancțiuni impuse Rusiei de UE.

UPDATE: Noi sancțiuni dure împotriva Rusiei, anunțate de SUA. Sunt vizaţi inclusiv membri ai familiei lui Putin

Uniunea Europeană ia în considerare sancționarea a două fiice ale președintelui rus Vladimir Putin, Bloomberg și Wall Street Journal, citând surse anonime, adăugându-le pe o listă cu sute de oligarhi și politicieni ruși care au fost lovite de sancțiuni, ca răspuns invazia Ucrainei de către Rusia, scrie Forbes.

Uniunea Europeană a propus sancționarea lui Katerina Tikhonova și Maria Vorontsova, potrivit Bloomberg, care sunt fiicele pe care Putin le-a avut cu prima sa soție, Lyudmila Shkrebneva.

De-a lungul timpului au apărut câteva detalii despre membrii familiei președintelui Rusiei. Vorontsova ar fi coproprietar la Nomeko, o companie implicată în construirea unui centru oncologic în afara Sankt-Petersburgului, iar Tikhonova conduce un institut de inteligență artificială la Universitatea de Stat din Moscova.

Uniunea Europeană are în vedere, de asemenea, să sancționeze și alți politicieni ruși, magnați și rudele acestora, pe lângă familia lui Putin, lista putând fi încă modificată, a raportat Bloomberg.

Propunerea vine după ce UE a anunțat marți că va avea ca scop interzicerea importurilor de cărbune rusești ca răspuns la rapoartele despre un masacru comis de armata rusă în Bucha, Ucraina, deși mișcarea este încă supusă aprobării statelor membre UE.

Și SUA va impune Rusiei noi sancțiuni

Președintele Joe Biden a promis luni că va lovi Rusia cu mai multe sancțiuni după ce oficialii ucraineni au spus că au descoperit cadavrele a 410 de civili în Bucha, o suburbie din afara Kievului, după ce soldații ruși au fost forțați să se retragă din zonă.

Europa a anunțat marți că va propune și alte sancțiuni care vizează economia Rusiei, pe lângă interzicerea importului de cărbune, inclusiv interzicerea tranzacțiilor cu patru bănci rusești și blocarea majorității camioanelor și navelor rusești și belaruse să intre în UE. Sancționarea fiicelor lui Putin ar putea reprezenta o mișcare în mare măsură simbolică pentru a atrage atenția lui Putin, deoarece nu se crede că cele două dețin un număr mare de active în afara Rusiei, potrivit Bloomberg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel