FIFA va organiza un eveniment pentru strângerea de fonduri necesare luptei împotriva SIDA, tuberculozei şi malariei

FIFA va organiza anul viitor un "mare eveniment" pentru strângerea de fonduri necesare luptei împotriva SIDA, tuberculozei şi malariei şi sensibilizarea opiniei publice în privinţa acestui subiect, a indicat vineri pentru AFP preşedintele forului fotbalistic mondial, Gianni Infantino.

Declaraţia lui Infantino vine a doua zi după o conferinţă organizată la Lyon, la care preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat că a fost atins obiectivul de 14 miliarde de dolari pentru finanţarea Fondului mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi malariei.

"Când preşedintele Macron a cerut să aducem susţinere, eu am răspuns imediat că FIFA şi fotbalul mondial sunt întotdeauna pregătite să ajute şi să contribuie la această cauză ce priveşte întreaga planetă", a spus Infantino.

"Vom lucra împreună la conceptul unui eveniment destinat strângerii de fonduri şi sensibilizării la această cauză folosind puterea fotbalului", a adăugat el.

Acest "mare eveniment", despre care nu au fost oferite amănunte, va avea loc anul viitor, a precizat FIFA.

Finanţările obţinute joi la conferinţa de la Lyon sunt destinate salvării altor 16 milioane de vieţi - 32 de milioane au fost deja salvate - şi evitării a 234 de milioane de infectări până în anul 2023.

Cele trei pandemii se soldează şi acum cu aproape trei milioane de morţi pe an, dintre care 1,6 milioane din cauza tuberculozei în 2017 şi aproape 435.000 din cauza malariei. În 2018, aproape 38 de milioane de persoane trăiau cu HIV, iar numărul de infecţii, de circa 1,7 milioane, "rămâne inacceptabil", potrivit Fondului mondial de luptă împotriva acestor pandemii. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel