FIFA, sancţiune drastică pentru Ungaria după scandările rasiste de la meciul cu Anglia

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Ungaria a fost sancţionată de FIFA după scandările rasiste ale suporterilor din meciul cu Anglia.

A venit nota de plată pentru maghiari după incidentele rasiste de la meciul cu Anglia. Ungaria va juca următorul său meci acasă fără suporteri şi a primit o „amendă substanţială” de la FIFA pentru comportamentul rasist al fanilor în timpul meciului cu Anglia din preliminarile Campionatului Mondial.

Ungaria va juca un meci fără spectatori, a stabilit FIFA care a aplicat şi o amendă de 216.000 de dolari federaţiei maghiare de fotbal.

„După analiza gravităţii incidentelor (cuvinte şi acţiuni rasiste, aruncarea obiectelor, aprinderea de elemente pirotehnice) Comitetul a decis ca Ungaria să joace următoarele două meciuri de acasă în competiţiile FIFA fără spectatori, sancţiunea pentru al doilea meci fiind suspendată pentru o perioadă de probă de doi ani", a anunțat FIFA într-un comunicat, conform Mediafax.

Toleranţă ZERO

„Poziţia FIFA rămâne fermă şi hotărâtă în respingerea oricărei forme de rasism şi violenţă, precum şi a oricărei alte forme de discriminare sau abuz. FIFA adoptă o poziţie clară de toleranţă zero împotriva unui astfel de comportament urât în fotbal", se mai precizează în comunicat.

Jurnaliştii prezenţi la meciul cu Anglia au precizat că au auzit sunete de maimuţă îndreptate către Raheem Sterling şi alţi jucători de culoare. Jucătorii Angliei au fost, de asemenea, huiduiţi în timp ce au îngenuncheat înainte de startul partidei, un gest de protest la adresa rasismului.

Ungaria mai are o penalizare de două meciuri cu porţile închise, dictată de UEFA. Măsura nu se aplică pentru meciurile ce ţin de calificarea la Campionatul Mondial, deorece competiţia este organizată de FIFA. Sancţiunea UEFA se va aplica fie în Liga Naţiunilor, fie în calificările pentru EURO 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel