FIFA i-a interzis lui Rubiales prezența la orice activitate fotbalistică, vreme de trei ani de zile

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

FIFA, organismul care guvernează fotbalul la nivel mondial, l-a suspendat pe Luis Rubiales, fostul președinte al Federației Regale Spaniole de Fotbal (RFEF), de la toate activitățile legate de fotbal pentru o perioadă de trei ani, ca urmare a sărutului neconsensual pe care l-a dat jucătoarei vedetă Jennifer Hermoso,atacanta echipei câștigătoare a Cupei Mondiale.

Într-o declarație emisă luni, FIFA a declarat că acțiunile lui Rubiales în timpul ceremoniei de acordare a medaliilor, la finala Cupei Mondiale Feminine din august, au încălcat articolul 13 al codului disciplinar, scrie CNN.

"FIFA își reafirmă angajamentul absolut de a respecta și proteja integritatea tuturor persoanelor și de a asigura respectarea regulilor fundamentale ale conduitei decente," a precizat organismul de conducere.

FIFA a adăugat că suspendarea, care acoperă "toate activitățile legate de fotbal la nivel național și internațional," rămâne supusă unui posibil apel.

Într-un mesaj publicat pe platforma X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, Rubiales a declarat că va face recurs împotriva deciziei FIFA "pentru ca justiția să fie făcută și adevărul să strălucească."

Controversele legate de comportamentul lui Rubiales au generat o criză în fotbalul spaniol și au stârnit condamnări în întreaga lume. Acestea au umbrit, de asemenea, triumful istoric al Spaniei - primul titlu la Cupa Mondială Feminină - în Sydney, Australia.

După săptămâni de critici intense, Rubiales a demisionat. Managerul câștigător al Cupei Mondiale, Jorge Vilda, a fost, de asemenea, eliberat din funcție în urma incidentului, fiind înlocuit de adjuncta sa, Montse Tomé, care a devenit prima femeie care ocupă această funcție.

Rubiales, în vârstă de 46 de ani, a descris sărutul drept "mutual" - o afirmație pe care Hermoso a negat-o, susținând că nu și-a dat consimțământul și că nu a fost respectată.

Imediat după incident, Rubiales a refuzat cu încăpățânare să demisioneze, în ciuda protestelor publice și a manifestațiilor, și a primit o suspendare temporară de 90 de zile din partea FIFA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel