Fetiță luată de mascați pentru adopție. Asistentul maternal: ''De asta au vrut să adopte'' Suma fabuloasă oferită de statul american

Fetiță maltratată. foto: presafarastapani.ro
Fetiță maltratată. foto: presafarastapani.ro

În direct la România TV asistentul maternal în grija căruia a fost fetița de opt ani, care a fost luată cu mascații și târâtă de procuror pentru a fi trimisă în adopție în SUA, a făcut precizări cu privire la acest incident. 

”Au venit la prima oră, la opt, opt și jumătate. Nici nu ne trezisem. Fetele dormeau. Au intrat peste noi în casă, cu mascați cu tot. Erau să rupă poarta. Doamna procuror a luat fata târâș și a dat cu ea cu capul. I-au zdrongănit capul. Nu se poate face așa ceva cu un copil. Trebuia să apeleze la un executor. Ei nu au făcut treaba asta cum spune legea. Ei nu au apelat la un executor. Au venit cu forța să ia fata. De trei ori până acum. Ei niciodată nu au apelat la un executor, cum trebuia. Era să îi rupă mâna fetei, doamna procuror. Au spus că fetița este bolnavă. O minciună, fata nu a fost niciodată bolnavă. Fetița a știut că vor veni. A fost pregătită, dar fata nu a vrut să audă așa ceva. De când a venit familia din America, acasă la noi, a știut despre ce e vorba, dar nu a vrut să plece”, a declarat Șărămăt Mariana în direct la România TV. 

Vezi și: Fetiță luată cu mascaţii și târâtă pentru adopție în SUA. Rareș Bogdan a răbufnit în direct: Mi-au dat lacrimile. Este o brută. Nu îi e rușine?

De ce nu a fost adoptată până acum fetița?

Întrebată de ce nu a adoptat chiar ea fetița, asistenta maternală a răspuns: 

”De ce nu am dorit să o înfiez? Am șapte cereri depuse la DGASPC. La toate cererile mi s-a răspuns că fetița este blocată pentru o altă familie. Dacă noi nu am știut. Cine a știut că fetița este scoasă la adopție internațională de către inspectorul de caz. Am auzit că a fost fata vizitată de 190 de familii. Noi nici asta nu am știut. Noi aveam prioritate la adopția asta. Ni s-a spus că nu avem condiții pentru un al doilea copil adoptat. Tot timpul veneau acasă să vadă ce face fata. Tot timpul au văzut că fata o duce bine și avem condiții”, a mai precizat Mariana Șărămăt.

Șantaj pentru adopția copilului!? 

”A venit managera de caz cu hârtia scrisă de acasă și mi-a spus că dacă nu semnez hârtia asta te dăm afară de la centru și rămâi fără servici și îți luăm copilul. M-au obligat să semnez. I-am spus că nu pot să fac așa ceva pentru că vreau să înfiez copilul”, a mai spus asistenta maternală în direct la România TV.

De altfel, ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut precizări cu privire la acest aspect și a precizat că se vor face verificări. 

”De la hotărârea judecătorească în care a fost declarată adopția, așa cum spunea și mama, au mai fost încercări de a se lua copilul, dar nu s-a reușit și atunci am cerut clarificări asupra situației. Trebuie să verificăm, dar există o declarație a dumneaei că nu dorește adopția copilului”, a spus Marius Budăi la România TV. 

Vezi și: Reacția fetiței luată cu forța de mascați de la asistentul maternal pentru a fi trimisă în SUA

Plângere penală depusă de asistenta maternală

În cadrul intervenției telefonice, asistenta maternală a precizat că i-a fost falsificată semnătura și că a depus o plângere penală. 

”Managerul de caz a depus la dosar că fata poate fi dată spre adopție internațională. Nu e semnătura mea. Așa ceva nu se poate. Am făcut plângere la DIICOT la București. Mi-au clasat dosarul”, susține Mariana Șărămăt. 

Vezi și: Viorica Dăncilă, primele declarații în cazul fetiței luată cu forța de mascați pentru adopție în SUA: Rog să nu se facă o miză politică 

20.000 de dolari pentru a adopta un copil

”Nu au venit o dată să o ia în brațe să o pupe. Tot ceea ce au făcut au făcut în favoarea lor. Copiii lor nu o plac pe fetița aceasta. Nu știu ce interes au. Au spus că statul american le oferă 20.000 de dolari să adopte un copil român. Deci ei cu gura lor în casa la mine au spus treaba asta. De asta au vrut să adopte un copil. Au alte interese. Au cerut toate analizele la copil să fie clinic sănătos. Toate analizele i-au fost făcute de la cap la picioare. Nu e posibil așa ceva”, a mai precizat asistenta maternală a fetiței adoptate, Mariana Șărămăt, în direct la România TV. 

Vezi și: Procurorul care a târât fetiția pentru adopție în SUA, PRIMA REACȚIE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel