Procurorul care a târât fetiția pentru adopție în SUA, PRIMA REACȚIE

FOTO: România TV
FOTO: România TV

România TV a prezentat un interviu cu procuroarea Maria Pițurcă, de la Curtea de Apel Craiova, care a mers să preia o fetiță de opt ani pentru a o preda părinților adoptivi. 

”Fetița a fost prezentată la medicina legală, i s-a acordat consiliere psihologică și se află la părinți. La părinții adoptivi. La părinții care figurează în certificatul de naștere al minorei”, a declarat Maria Pițurcă, procuror la Curtea de Apel Craiova, într-un interviu pentru România TV. 

Întrebată de reporterul România TV, de ce ar fi fost bruscată fetița, procurorul a răspuns: 

”Eu am fost, nu am bruscat-o pe fetiță. Aceasta a fost influențată negativ și a fost inoculată. Am ridicat și înscrisuri că își urăște părinții adoptivi. Pe timpul adopției nu a putut să interacționeze cu adoptatorii. Nu am bruscat-o. Am încercat să o iau și nu puteam. Nici nu am vrut să o strâng. Am luat-o în brațe până la urmă. Nici nu s-a filmat tot. M-a ajutat un mascat, i-am arătat fetița și până la urmă a luat fetița în brațe. Am predat-o tatălui.

Vezi și: Fetiță luată cu mascaţii și târâtă pentru adopție în SUA. Rareș Bogdan a răbufnit în direct: Mi-au dat lacrimile. Este o brută. Nu îi e rușine?

Reporter: Dar de ce a plâns fetița? Că plângea și spunea că nu vrea.


Procuror: Dacă nu vra, domne, e o hotărâre definitivă de adopție. Fetița are opt ani. Părinții s-au dus de două ori să ia fetița. Deci doamna la care a fost nu mai are nici calitate de asistent maternal.

Reporter: Părerea fetiței contează?

Procuror: Nu. Pentru că are opt ani. E hotărârea de adopție care spune că nu se ține cont de părerea copilului, la opt ani. Deocamdată, din ce am înțeles eu că e la consiliere psihologică cu părinții, i-a acceptat.

Părinții sunt manageri, sora unuia dintre părinți deține o clinică, este doctor în psihologie. Aceste informații vi le comunic din hotărârea de adopție.

Reporter: Aveți să vă reproșați ceva după ziua de astăzi?

Procuror: Nu. A fost o situație... nu aveam... copilul zbiera. Nu puteam să îl luăm... Oricum făceam cercetări pentru rele tratamente aplicate minorului. Abia a ieșit din spital. Trebuia experizată psihiatric și medico-legal. Percheziția a avut ca scop stabilirea stării de sănătate. Cercetările se fac pentru lipsire de libertate și rele tratamente aplicate minorului. Eu nu am lovit fetița. Chiar nu am lovit-o.

Reporter: Pe camerele de supraveghere se vede cum o trageți.

Procuror: Dar nu aveam cum. Deci nu voia să meargă. I-am explicat, am încercat, ceilalți țipau și nu aveam cum decât să iau fetița și să încetăm această stare. A durat două minute. Am fost cu psiholog acolo. Fetița a fost preluată în mașină cu psiholog și cu o persoană de la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj și cu părinții.”

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt IGPR a precizat la Antena 3 că ”vor fi făcute verificări cu privire la modul de acţiune al procurorului”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel