Fetiță de 9 ani, opărită pe jumătate de corp. A fost dusă la Iași cu elicopterul SMURD

Elicopter SMURD sursa Facebook Silviu Coșa/Arhiva
Elicopter SMURD sursa Facebook Silviu Coșa/Arhiva

O copilă a fost transferată cu elicopterul SMURD de la Roman la Iași, după ce a suferit arsuri pe jumătate din corp.

O fetiţă în vârstă de 9 ani a fost transferată cu elicopterul SMURD, în cursul serii de vineri, de la Spitalul Roman la Spitalul pentru Copii "Sf. Maria" Iaşi, după ce a suferit arsuri pe jumătate din corp, potrivit Agerpres.

Medicul Sidonia Susanu, coordonatorul Unităţii Funcţionale de Arşi şi Chirurgie plastică din cadrul Spitalului "Sf. Maria", a informat că fata a fost internată în ATI, arsurile fiind suferite după ce s-a opărit cu lichid fierbinte.

"Imediat după internare s-a continuat terapia de susţinere a funcţiilor vitale iniţiate de colegii SMURD, s-a intervenit chirurgical şi s-a efectuat prelucrarea zonelor de arsură, pansamentul acestora cu dispozitive de presiune negativă. În prezent, copilul este detubat, stabil cardiovascular şi respirator. Din cauza suprafeţei mari de arsură, menţine în evoluţie un risc vital crescut, dar sperăm totuşi la o evoluţie favorabilă", a declarat, sâmbătă, Sidonia Susanu.

A fost panică la o pensiune din localitatea Tălmaciu, din județul Sibiu, la jumătatea lunii iunie

Doi pacienți au avut nevoie de îngrijiri medicale după un incendiu izbucnit noaptea într-un salon al Secției de Pneumologie al Spitalului Orășenesc Aleșd, județul Bihor. Potrivit ISU Bihor, incendiul a izbucnit la puțin timp după miezul nopții și a fost stins rapid, în aproximativ 15 minute.

„Din salonul afectat de incendiu, personalul spitalului a evacuat doi pacienți, alte cinci persoane autoevacuându-se în momentul producerii evenimentului”, potrivit ISU Bihor. Doi pacienți au avut nevoie de îngrijiri medicale, unul suferind arsuri la gambă, iar celălalt fiind intoxicat cu fum.

Victimele au fost transportate la UPU Oradea

Deocamdată nu se cunoaște cauza izbucnirii incendiului. În urma producerii evenimentului, un pat și o saltea au fost avariate, relatează Mediafax. Printre primele ipoteze luate în calcul se numără și aceea că focul ar fi fot pus de unul dintre pacienți. Un alt incendiu a izbucnit, la începutul lunii iunie, la o anexă a unei secţii a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, focul fiind rapid lichidat, astfel că nu s-a impus evacuarea pacienţilor. Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, incendiul a izbucnit la Biroul Asistenţă Socială de la Secţia Buna Vestire a SJU.

Această secţie funcţionează aproape de zona centrală a oraşului.
 

O pensiune din Tălmaciu a ars. 30 de turiști au fost evacuați

O pensiune din Tălmaciu, județul Sibiu, a ars complet, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 30 de turiști fiind evacuați. Proprietara pensiunii a suferit un atac de panică, dar a refuzat să meargă la spital. Potrivit ISU Sibiu, incendiul la unitatea turistică a izbucnit în jurul orei 03:00.

Pompierii au intervenit de urgență cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară și un echipaj SMURD, pentru localizarea și lichidarea incendiului din Tălmaciu. „La fața locului incendiul se manifesta generalizat la acoperiș și etajul superior. Înainte de sosirea forțelor, un număr de aproximativ 30 de persoane s-au autoevacuat și nu au fost înregistrate victime”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvând al ISU Sibiu.

Incendiul a pornit din cauza unui scurtcircuit

Pensiunea compusă din parter și etaj a ars în totalitate, pe o suprafață de aproximativ 500 mp.

Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale proprietarei, care a suferit un atac de panică, aceasta refuzând să fie transportată la spital, relatează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel