Ferran Torres a semnat cu Barcelona, United a respins oferta Sevillei pentru Martial

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Atacantul spaniol Ferran Torres a lăsat Manchester City pentru FC Barcelona, în timp ce Manchester United a refuzat oferta celor de la FC Sevilla de împrumut pentru Anthony Martial. 

Atacantul spaniol Ferran Torres a părăsit Manchester City, fiind transferat definitiv la Barcelona, în La Liga, au anunțat marți cele două cluburi.

Detaliile financiare ale tranzacției nu au fost dezvăluite, dar presa britanică și spaniolă a relatat că Barcelona ar urma să plătească aproximativ 55 de milioane de euro pentru jucător, la care se pot adaugă 10 milioane de euro sub formă de bonificații de performanță.

Barca a precizat că Torres a semnat un contract până în iunie 2027, iar internaționalul spaniol va avea o clauză de reziliere de 1 miliard de euro.

"Bună ziua Culers, sunt foarte fericit să anunț că astăzi mă voi alătura clubului. Ne vedem în curând", a spus Torres într-o înregistrare video.

Torres s-a alăturat lui City de la Valencia (Spania), în august anul trecut, semnând atunci un contract pe cinci ani. El a jucat 43 de meciuri în toate competițiile pentru echipa din prima ligă engleză, marcând 16 goluri.

Barcelona a fost nevoită să permită plecarea în acest an a celui mai bun marcator al clubului din toate timpurile, Lionel Messi, din cauza unor "obstacole financiare și structurale" și are datorii de peste 1,35 miliarde de euro.

Opțiunile din linia de atac a Barcelonei au fost reduse și mai mult odată cu retragerea atacantului argentinian Sergio Aguero, în vârsta de 33 de ani, din cauza unei afecțiuni cardiace.

Torres nu a mai jucat de când a suferit o fractură la picior, în finala UEFA Nations League, pierdută de Spania în fața Franței, în octombrie. Jucătorul de 21 de ani a marcat 12 goluri în 22 de meciuri internaționale.

Barcelona se află pe locul șapte în La Liga, după un început slab de campanie, care a dus la demiterea antrenorului Ronald Koeman, fostul căpitan al clubului Xavi Hernandez preluând frâiele echipei.

Barcelona revine în acțiune după vacanța de iarnă pe 2 ianuarie, scrie Mediafax.

United nu îl lasă pe Martial împrumut la Sevilla

Manchester United a respins o ofertă de împrumut de la Sevilla, pentru Anthony Martial. Săptămâna trecută, atacantul francez, în vârstă de 26 de ani, l-a anunțat pe managerul interimar Ralf Rangnick că vrea să plece de la club.

Cu toate acestea, Rangnick a spus că acest lucru se va întâmpla doar dacă se va prezenta o ofertă care să convină lui United.

Sevilla a făcut o ofertă pentru a obține împrumutul lui Martial în timpul ferestrei de transfer din ianuarie, dar presa britanică susține că oferta a acoperit doar jumătate din salariul său, de aproximativ 150.000 de lire sterline pe săptămână.

United trebuie să decidă în primul rând dacă îl va lăsa pe Martial să plece sub formă de împrumut, dar, așa cum a declarat și Rangnick, va face acest lucru doar pentru o înțelegere prin care se va plăti o taxă de împrumut și care acoperă salariul integral al jucătorului.

Martial a semnat cu United în 2015, venind de la Monaco, pentru 36 de milioane de lire sterline, devenind cel mai scump fotbalist adolescent din lume la acea vreme.

El a marcat 79 de goluri în 268 de apariții pentru Diavolii Roșii, dar a trecut în plan secund după sosirea lui Cristiano Ronaldo, Edinson Cavani și Jadon Sancho.

El nu a mai jucat în niciun meci de când Rangnick a preluat conducerea și a avut doar 10 apariții în toate competițiile în acest sezon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel