Femeie decedată imediat după naștere. Familia cere o anchetă

O femeie a murit la spitalul din Focșani imediat după ce a născut. Familia cere acum o anchetă în acest caz. 

O femeie de 35 de ani a murit, în timpul nopții de marți spre miercuri, la Spitalul Județean din Focșani, la puțin timp după ce a născut, familia acuzând medicii că nu au vrut să îi facă femeii operație de cezariană. Mai multe anchete sunt în desfășurare, transmite corespondentul Mediafax.

Incidentul s-a produs în noaptea de marți spre miercuri la Spitalul Județean „Sf. Pantelimon" din Focșani. Femeia de 35 de ani, din Odobești, a născut copilul pe cale naturală și ulterior a intrat în stop cardio-respirator.

Medicii de la Terapie Intensivă au încercat să o salveze, dar după mai multe tentative eșuate au fost nevoiți să constate decesul.
Surse apropiate anchetei spun că familia a depus plângeri la Poliție și Parchet, solicitând să fie verificat modul în care au intervenit medicii în timpul nașterii și de ce nu s-a efectuat operație cezariană, ținând cont că femeia era supraponderală.

O anchetă a fost deja deschisă 

Cazul este anchetat de autorități, iar polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

„A fost înregistrată plângerea soțului. În acest caz s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și se vor efectua cercetări pentru stabilirea cu exactitate a celor întâmplate și luarea măsurilor legale care se impun", a declarat, pentru corespondentul Mediafax, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Cătălina Murariu.

O anchetă internă are loc și la Spitalul Județean „Sf. Pantelimon" din Focșani, unde specialiștii vor încerca să stabilească dacă personalul medical a acționat corect în timpul nașterii și în cadrul Secției Terapie Intensivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel