FCSB - Hajduk Split, în turul trei Europa League

- Vicecampioana României, FCSB, va juca în turul al treilea preliminar al Europa League la fotbal cu formaţia croată Hajduk Split, care a câştigat ambele manşe din turul secund cu Slavia Sofia.  

Hajduk a învins cu 3-2 joi seara, la Sofia, după 1-0 în prima manşă. Pe stadionul Vasil Levski, pentru Hajduk au marcat Stanko Juric (25) şi Mijo Caktas (55 - penalty, 87), iar pentru Slavia au înscris Galin Ivanov (45 - penalty) şi Gheorghi Iomov (70). 

Antrenorul Zeljko Kopic a aliniat echipa Marin Ljubic - Josip Juranovic, Bozo Mikulic, Borja Lopez, Andre Fomitschow - Mijo Caktas (căpitan), Hamza Barry (Stipe Vucur, 77), Dino Besirovic (Stanko Juric, 7) - Toma Basic, Ahmed Said, Adam Gyurcso (Michele Sego, 65). 

Un român, la Split

Fundaşul român Steliano Filip face parte din lotul lărgit al echipei croate, dar nu s-a aflat printre cei 18 jucători trecuţi pe foaia oficială a meciului de la Sofia. 

Hajduk, care a terminat pe locul al treilea în sezonul trecut al campionatului croat şi a jucat finala Cupei Croaţiei, va fi gazdă în primul meci cu Hajduk, pe 9 august, manşa secundă urmând să aibă loc la Bucureşti, pe 16 august. 

Hajduk a jucat de cinci ori cu echipe româneşti în cupele europene, având succes în majoritatea duelurilor. 

Prima confruntare a fost cu Universitatea Craiova, în ediţia 1983-1984 a Cupei UEFA, când croaţii s-au impus cu 1-0 pe teren propriu, Universitatea a învins cu 1-0 în Bănie, dar Hajduk a câştigat cu 3-1 la loviturile de departajare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel