FCSB, cele mai multe cazuri de COVID-19 în Liga 1. Adrian Marinescu: Dacă fac o formă severă, pot apărea complicaţii cu risc mare

Foto Facebook Dr. Adrian Marinescu
Foto Facebook Dr. Adrian Marinescu

Dr. Adrian Marinescu, specialist în boli infecţioase la Institutul Matei Balş, avertizează că fotbaliştii pot face forme severe de COVID-19, după ce FCSB a avut un adevărat focar de infecţie în ultimele săptămâni. 

"Și în cazul sportivilor pot exista forme ușoare, medii sau cu complicații. Există riscul să apară trombi în timpul infecției, se poate întâmpla chiar dacă ei nu au simptome. Există acest risc. Testarea este foarte importantă atât în cazul lor.

Dacă jucătorii fac o formă severă, pot apărea complicații cu risc mare. În general sunt persoane sănătoase și ne așteptăm să facă o formă ușoară. Dar chiar și la o formă ușoară de COVID, este posibil ca în următoarele șase luni de zile să nu mai ai forma fizică de dinainte de COVID.

Pentru un sportiv de performanță este foarte greu să nu-și desfășoare activitatea normal timp de șase luni. Vaccinul ne ajută să avem o formă mult mai ușoară, lucru care se întâmplă și în alte țări din Europa, unde situația este cu totul alta

Cred că jucătorii vor înțelege că vaccinul este în interesul lor, dacă mesajele sunt clare. Nu este nevoie ca vaccinul să fie impus", a spus Adrian Marinescu, în cadrul emisiunii Liga Digisport.

Edi Iordănescu, dezvăluiri după carantină: "Un jucător a căzut din picioare"

"Mi-a fost teamă. Am avut jucători cu probleme mari, nu doar din cauza izolării. Au fost jucători care nu s-au putut da jos din pat și chiar, fără să dau nume, (n.r. unul) care a căzut din picioare în camera.

A fost găsit de unul din secunzii mei, care se afla și el acolo în izolare. Au auzit o bubuitură și când au intrat în cameră l-au găsit căzut pe jos în camera. Momente cumplite", a spus Iordănescu, la Radio Sport Live, fără a specifica cine este fotbalistul respectiv.

Mihai Stoica spune că Becali  nu le-a interzis jucătorilor vaccinarea

”Ne-am luat absolut toate măsurile, am stat în hotel în single-uri, am stat în cantonament în single-uri. La fel este situația acum și la noi la bază, pemtru că avem condiții, ne permitem. Și mâncarea este servită în casolete, direct la cameră.

Gigi a spus că nu se vaccinează el. El niciodată n-a spus vreunui jucător: nu te vaccina! Eu cred cu convingere că este mai periculos un om vaccinat netestat decât un om nevaccinat testat negativ.

Ar trebui şi cei care conduc ţara asta să bage la cap. Vaccinaţi, nevaccinaţi trebuie să ne testăm. Nu facem asta, facem o greşeală mare şi oamenii mor”, a spus MM Stoica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel