Farage (UKIP) produce primul cutremur la Strasbourg

Nigel Farage
Nigel Farage

Negocierile din ultimele săptămâni între UKIP și Mișcarea de Cinci Stele din Italia s-au concretizat în primul grup  format exclusiv din populiști și eurosceptici în Parlamentul European.

Partidului britanic condus de Nigel Farage și formațiunii italiene a lui Beppe Grillo li se alătură europarlamentari din Lituania, Franța, Cehia, Letonia și Suedia. 

Cei 48 de eurodeputați eurosceptici se vor aduna sub umbrela "Grupului pentru o Europă a Libertății și a Democrației", transmite BBC.

Liderul grupului, britanicul Nigel Farage, susține că noul grup va insista pentru "restaurarea democrației naționale" în Europa.

Formarea unui grup permite UKIP să aibă acces la fonduri publice și îi oferă lui Farage o platformă garantată de unde să poată susține discursuri în Parlamentul European.

Seism politic la alegeri. Farage: Europa să iasă din UE

Regulile Uniunii Europene prevăd că fiecare grup trebuie să includă cel puțin 25 de eurodeputați din minimum șapte state membre UE.

UKIP a repurtat o victorie istorică în Marea Britanie la alegerile europarlamentare din 25 mai. Prin urmare, UKIP are 24 de eurodeputați în PE.

În noua legislatură există o varietate de partide populiste, extremiste sau eurosceptice. Ele nu formează însă un monolit, iar interesele și principiile neconvergente i-au determinat să formeze grupuri distincte.

Formațiunea lui Marine Le Pen, de exemplu, Frontul Național, nu colaborează cu UKIP, ci negociază cu Partidul Libertății din Olanda (PVV) și cu alte partide pentru a construi un alt pol politic în PE.

Singura formațiune de această sorginte rămasă izolată este Jobbik, care a terminat pe locul secund în Ungaria la alegerile din 25 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel