Fără muzică ”prea rapidă sau prea lentă” în Cecenia. Limite impuse prin lege

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Află mai multe despre limitele impuse în Cecenia în materie de muzică.

Cecenia a interzis ”poluarea” muzicii occidentale techno și rave prin adoptarea unei legi care prevede că toate melodiile difuzate în republica rusă nu trebuie să depășească 116 bătăi pe minut. Legislația include, de asemenea, o limită de 80 de bătăi minim pe minut.

Guvernul cecen a declarat că legea a fost introdusă pentru a promova dansul și muzica locală tradițională, potrivit unei declarații publicate prin intermediul agenției de știri Grozny-Inform, citată de The Telegraph.

”Trebuie să aducem poporului și viitorului copiilor noștri moștenirea culturală a poporului cecen. Acest lucru include întregul spectru de standarde morale și etice de viață pentru ceceni”, a declarat Musa Dadaev, ministrul Culturii al Ceceniei. 

Decizie aprobată de președinte

Ministerul cecen al Culturii a declarat că Ramzan Kadîrov, președintele Ceceniei, a aprobat decizia.

Cecenia este nominal o republică semi-autonomă în cadrul Federației Ruse și are un anumit grad de independență în ceea ce privește unele legi, în special în ceea ce privește cultura.

Kadîrov i-a fost loial lui Vladimir Putin de când a preluat funcția de președinte al Ceceniei, în 2007, dar este și un autoritarist care ia măsuri drastice împotriva a ceea ce el consideră a fi influențe și mode occidentale poluante.

Kadîrov este un dansator pasionat și există zeci de videoclipuri online cu el inițiind dansuri aparent spontane cu femei la sărbători publice, în timp ce anturajul său numeros stă în cerc și îl aplaudă.

Cântecul și dansul cecen sunt adesea ancorate în jurul unei muzici intense, dar controlate, legate de sufism, o formă de misticism musulman. Bărbații joacă, de obicei, un rol proeminent în dansul cecen, iar dansul Sufi Zikr, cântat, bătut și vibrat de toți bărbații, se presupune că induce o stare de transă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel