Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  FAKE NEWS despre mască. Face RAVAGII pe Facebook. Mare ATENȚIE, e o PĂCĂLEALĂ

O informație falsă continuă să fie răspândită pe Facebook, iar oamenii o cred, o susțin și, prin urmare, o transmit mai departe. 

Astfel, ”informația” ajunge la un număr uriaș de internauți care, de multe ori, iau ca primă și unică sursă de informare rețeaua socială, manifestându-și neîncrederea în instituțiile de presă și spunând deja clasicul ”eu nu mă uit la TV”. Nu ne putem închipui că fiecare internaut anchetează fiecare mesaj de pe Facebook, pentru că într-o lume ideală, pe rețeaua socială care susține că duce o luptă acerbă împotriva fake news-ului, nu ar trebui să fie transmise frânturi de adevăr în scopul unei manipulări generale. Și, în ciuda acestei declarate lupte, în numele căreia se blochează conturi (personale) ale unor persoane care emit opinii sau distribuie știri (reale), cumva, nu știm cum, pe rețeaua socială Facebook, sunt distribuite masiv informații false.

”Curtea de Apel București a decis că masca nu e obligatorie afară, în spațiile publice deschise!” este mesajul care se regăsește pe multe conturi de Facebook. 

Curtea de Apel București a decis, cu privire la o prevedere a ordinului prin care s-a instituit carantina în CONSTANȚA, că trebuie anulate parțial prevederile de la articolul 4, punctul 15 care precizează că masca trebuie purtată în spații închise și deschise. Problema apare la sintagma ”și deschise”, cu privire la care CAB a decis anularea parțială a punctului din articol. Autoritățile au atacat decizia CAB, iar mâine, 5 ianuarie 2021, ÎCCJ va lua o decizie în acest sens. 

Decizia Curții de Apel nu se referă însă la Hotărârea de Guvern nr.1065 din 11 decembrie 2020, în baza căreia masca a devenit obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise, pe întreg teritoriul României. Deci, dacă ÎCCJ va lua o decizie care să susțină hotărârea CAB, va privi strict ordinul de carantinare a Constanței. Între timp, municipiul Constanța a și ieșit din carantină în seara zilei de 1 ianuarie. 

Iată ce ne-a explicat avocatul Bogdan Bărbuceanu

”Decizia Curții de Apel București, prin care se anulează punctul 15 al articolului 4 al ordinului ce instituie obligația purtării măștii, NU va produce efecte chiar dacă va fi definitivă. Este o mare păcăleală. Există Hotărârea de Guvern nr.1065 din 11 decembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020 care prevede că purtarea măștii este obligatorie pe tot teritoriul României. Așadar aceasta este în vigoare și se aplica și în Constanța, nefiind atacată în justiție. Motivarea instanței însă se referă la sintagma cuprinsă în art. 4 pct.15 "spații închise și deschise", sintagmă care este neclară și contrară celei de spațiu public, folosită în HG care stă la baza emiterii ordinului. Spatii deschise sunt și curti, balcoane, terase, care pot fi spații private, nu publice, de-asemenea spațiile închise pot fi private.

Deci instanța a avut în vedere acest aspect și nu faptul că este nelegală purtarea măștii în spațiul public, constatând că pct.15 al art.4 din ordin este interpretabil, neclar și contrar HG.  Decizia este una corectă, dar nu va schimba cu nimic situația actuală.” 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel