EXCLUSIV  Fără MASCĂ pe stradă după decizia CAB în cazul Constanța? Av. Bărbuceanu: O mare PĂCĂLEALĂ

Avocatul Bogdan Bărbuceanu a vorbit despre efectele deciziei instanței în cazul ”Constanța”. Care e adevărul? 

”Decizia Curții de Apel București, prin care se anulează punctul 15 al articolului 4 al ordinului ce instituie obligația purtării măștii, NU va produce efecte chiar dacă va fi definitivă. Este o mare păcăleală. Există Hotărârea de Guvern nr.1065 din 11 decembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020 care prevede că purtarea măștii este obligatorie pe tot teritoriul României. Așadar aceasta este în vigoare și se aplica și în Constanța, nefiind atacată în justiție.

Motivarea instanței însă se referă la sintagma cuprinsă în art. 4 pct.15 "spații închise și deschise", sintagmă care este neclară și contrară celei de spațiu public, folosită în HG care stă la baza emiterii ordinului. Spatii deschise sunt și curti, balcoane, terase, care pot fi spații private, nu publice, de-asemenea spațiile închise pot fi private.

Deci instanța a avut în vedere acest aspect și nu faptul că este nelegală purtarea măștii în spațiul public, constatând că pct.15 al art.4 din ordin este interpretabil, neclar și contrar HG. 

Decizia este una corectă, dar nu va schimba cu nimic situația actuală.” ne-a explicat avocatul Bogdan Bărbuceanu. 

CAB a decis în 23 decembrie că trebuie anulate parțial prevederile articolului 4, punctul 15 din ordinul de instituire a carantinei în Constanța, mai exact partea care privește instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţii deschise, problema fiind sintagma ”și deschise”. Autoritățile au atacat hotărârea CAB, iar ÎCCJ va lua o decizie în 5 ianuarie 2021. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel