Facturile anuale la energie, din Marea Britanie, „pot ajunge să coste cât două salarii lunare”

De ce a agravat Brexitul deficitul de medici din Marea Britanie 
 / Fotografie de la Artem Beliaikin, Pexels
De ce a agravat Brexitul deficitul de medici din Marea Britanie / Fotografie de la Artem Beliaikin, Pexels

Miniștrii au fost avertizați că facturile la energie vor costa mai mult de două luni de salariu anul viitor, dacă nu se acordă un nou ajutor gospodăriilor, iar ministrul de Finanțe, Nadhim Zahawi, le-a spus firmelor că trebuie să-și investească profiturile „extraordinare” sau să se confrunte cu amenințarea unei impozitări suplimentare.

TUC a intensificat apelurile pentru ca guvernul să anuleze creșterea plafonului prețului energiei din octombrie, spunând că criza costului vieții din această iarnă a fost o „urgență la scară pandemică”.

De asemenea, a îndemnat liderii de sindicat și de afaceri să ajute guvernul să găsească soluții, așa cum au făcut atunci când au conceput schema de concediu.

Salariul lunar pentru muncitorul mediu va fi de 2.054 de lire sterline anul viitor, pe baza prognozelor Băncii Angliei, în timp ce costul anual al energiei este estimat să fie de 4.200 de lire sterline.

Oficialii Trezoreriei lucrează la o serie de opțiuni pentru viitorul prim-ministru, care ar putea include extinderea taxei excepționale pentru companiile de petrol și gaze, anunțată de Rishi Sunak la începutul acestui an, la generarea de electricitate.

Cu toate acestea, favoritul pentru a deveni următorul prim-ministru, Liz Truss, a spus clar că are la dispoziție, momentan, o cale pe care intenționează să o urmeze, notează The Guardian.

Candidații la conducerea conservatorilor s-au ciocnit din nou cu un val de amărăciune pe tema politicii economice la evenimentul hustings de joi seară de la Cheltenham, Sunak afirmând că abordarea lui Truss, bazată pe reduceri de taxe, în ceea ce privește criza energetică riscă să plaseze milioane de britanici în „sărăcie lucie”.

O nouă analiză a Institutului Tony Blair a scos la iveală, de asemenea, că soluțiile prezentate până acum de candidați sunt puțin probabil să afecteze creșterile.

Planul lui Truss de a inversa creșterea recentă a contribuției naționale de asigurări ar ajuta la economisirea în gospodăriile cu cele mai mici venituri, în medie, cu doar aproape o liră pe lună, a constatat institutul. Dar cele mai bogate gospodării din Marea Britanie ar avea parte de reduceri de peste 93 de lire sterline pe lună.

O treime din britanici ar putea ajunge în iarnă la pragul sărăciei din cauza facturilor

Aproape o treime din gospodăriile din Regatul Unit se vor confrunta cu sărăcia în această iarnă, după ce vor fi plătite facturile la energie, care urmează să crească din nou în ianuarie, susțin experții. Aproximativ 10,5 milioane de gospodării se vor afla în sărăcia energetică în primele trei luni ale anului viitor, potrivit estimărilor End Fuel Poverty Coalition (EFPC) publicate marți, ceea ce înseamnă că veniturile lor după ce au plătit pentru energie vor scădea sub pragul sărăciei.

Guvernul definește sărăcia drept venitul gospodăriilor mai mic de 60% din media Regatului Unit, care a fost de 31.000 de lire sterline în 2021, potrivit statisticilor oficiale. Predicțiile se bazează pe noi estimări ale companiei de cercetare Cornwall Insight, publicate tot marți, care arată că factura medie a energiei casnice este de așteptat să atingă 3.582 lire sterline pe an din octombrie și 4.266 lire sterline din ianuarie - echivalent cu aproximativ 355 de lire mai mult pe lună.

Prognoza lunii ianuarie reprezintă o creștere cu 116% a facturilor la energie față de nivelurile actuale. Pe măsură ce prețurile la combustibil cresc, estimările nu pot ține pasul. Chiar săptămâna trecută, Cornwall Insight a prezis că prețurile din ianuarie vor crește cu 83% față de nivelurile actuale.

Firma de cercetare a declarat că și-a revizuit cifrele din cauza unei creșteri a prețurilor cu ridicata și a unei schimbări în modul în care autoritatea de reglementare din Marea Britanie își calculează plafonul de preț. Dar ar putea exista o ușurare la orizont: Cornwall Insight se așteaptă ca facturile să înceapă să scadă în a doua jumătate a anului 2023.

Facturile la combustibil au început să crească anul trecut, deoarece o criză globală a aprovizionării cu gaze naturale a împins prețurile cu ridicata la niveluri record. Invazia Ucrainei de către Rusia la sfârșitul lunii februarie nu a făcut decât să agraveze situația. Factura medie a gospodăriilor din Regatul Unit a crescut deja cu 54% în acest an, exacerbând o criză a costului vieții care i-a forțat pe mulți britanici să aleagă între „încălzire și mâncare”.

În mai, guvernul a anunțat un pachet de sprijin de 15 miliarde de lire sterline, inclusiv o plată de 400 de lire sterline, către 29 de milioane de gospodării din octombrie, pentru a ușura povara facturilor la energie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel