FACIAS solicită demisia imediată a ministrului Educației, Monica Anisie!

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) atrage atenția asupra iresponsabilității cu care este gestionată cea mai mare criză a învățământului românesc din ultimii 30 de ani. Potrivit unui ordin pus în dezbatere publică, cadrele didactice ar urma să fie nevoite să evalueze zilnic starea medicală și să ofere asistență elevilor.

”Conform acestuia, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației doresc ca examinarea stării de sănătate a preșcolarilor, elevilor și studenților din unitățile școlare să fie realizată de cadrele didactice care, ulterior, să comunice rezultatele medicului coordonator. Potrivit ordinului „personalul care asigură examinarea este format din: profesorul pentru învățământ prșcolar/educatorul/psihologul/logopedul din grădinițe care efectuează aprecierea dezvoltării neuropsihice și a limbajului, comunică medicului școlar rezultatele evaluării, în vederea stabilirii conduitei terapeutice.”

În acest fel, Ministrul Educației încearcă să paseze responsabilitatea situației dramatice pe care o relevă cifrele ultimelor zile: în numai 4 zile numărul elevilor INTERNAȚI diagnosticați cu virusul Covid s-a dublat. În fața acestei situații dezastruoase în care în fiecare zi tot mai multe școli trec în scenariul roșu din cauza lipsei unor măsuri adecvate și eficiente, Ministrul Educației pasează responsabilitatea de data aceasta, către profesori.

Prima încercare abandonată de degrevare de responsabilitate a fost în luna august când Ministerul Educației propunea ca părinții să semneze o declarație pe proprie răspundere și să își asume că nu au simptome de boală și că elevii nu au intrat în contact cu persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Incapacitatea de a gestiona criza din sistemul de învățământ românesc impune DEMISIA IMEDIATĂ A DOAMNEI MONICA ANISIE DIN FUNCȚIA DE MINISTRU AL EDUCAȚIEI!”, a transmis FACIAS într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel