FACIAS, apel către ministrul Educației pentru decontarea transportului

Peste 125.000 de elevi fac naveta în fiecare zi, iar FACIAS intervine pe lângă ministrul Educației, printr-o scrisoare deschisă, ca să asigure bugetul necesar pentru decontarea transportului elevilor.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a trimis o scrisoare deschisă către ministrul Educației și Cercetării pentru alocarea sumelor necesare deconăriia transportului elevilor.

”Stimată doamnă ministru,

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) subliniază, în contextul publicării proiectului de buget pentru anul 2020, necesitatea prevederii în bugetul Ministerului Educației a sumelor necesare pentru decontarea transportului elevilor, așa cum este stipulat în art. 84 alin. 1 din Legea 1/2011.

Reamintim că în fiecare zi, în România, sunt peste 125.000 de elevi cu domiciliul în altă localitate care fac naveta zilnic pentru a ajunge la școală, potrivit cifrelor oferite de Societatea Academică din România. Distanța medie la nivel național pe care trebuie să o parcurgă un elev care face naveta este de 18 kilometri.

Totodată, salutăm abrogarea unor prevederi ale OUG nr. 51/2019 și ne exprimăm speranța că măsurile propuse de Executiv vor duce la rezolvarea situației.

În aceste condiții, vă rugăm doamnă Ministru să vă asigurați că bugetul Ministerului Educației pentru anul viitor, în forma sa finală, va cuprinde și sumele necesare pentru a acoperi decontarea transportului elevilor.” este documentul integral al FACIAS.

Citește și: FACIAS primește asigurări din partea Ministerului Sănătății că nu va exista o nouă "criză a medicamentelor"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel