FACIAS primește asigurări din partea Ministerului Sănătății că nu va exista o nouă "criză a medicamentelor"

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului a cerut mai multe lămuriri de la Ministerul Sănătății cu privire la măsurile luate pentru împiedicarea apariției unei noi crize a medicamentelor.

În urma solicitării Fundației pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), cu privire la ceea ce în presă a fost numită "criza medicamentelor", Ministerul Sănătății a dat asigurări că situația este în curs de rezolvare și că în ultimele luni s-au făcut demersuri pentru înlocuirea medicamentelor care dispar de pe piață.

Anterior, FACIAS a solicitat ministrului Sănătății, Victor Sebastian Costache, să prioritizeze această problemă, care care pune în pericol viața a sute de mii de români și care afectează dreptul la ocrotirea sănătății pe care îl au toți cetățenii acestei țări.

Procedura de autorizare pentru nevoi speciale

Potrivit informațiilor primite de FACIAS, în acest moment există 19 medicamente care au primit decizie de respingere a prețurilor propuse și pentru care nu au fost identificate echivalente farmaceutice pe piață. Ministerul Sănătății dă asigurări că, dacă situația o va impune, medicamentele înlocuitoare vor fi puse pe piață prin procedura de autorizare pentru nevoi speciale.

FACIAS urmărește îndeaproape situația acestor categorii de medicamente, pentru a se asigura că pacienții din România nu vor fi puși în fața situației de a nu găsi tratamentele necesare afecțiunilor de care suferă. Pacienții care se confruntă cu lipsa medicamentelor necesare tratamentului sunt rugați să contacteze FACIAS, la numărul de telefon 021.335.40.22, pentru ca împreună să sesiseze Ministerul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel