EXCLUSIV  Faceți cunoștință cu robotul DaVinci Xi de la Sanador. Ce poate să facă / VIDEO

Chirurgia robotică se traduce în rezultate mai bune, cu mai puține riscuri și complicații. 

Dr Bogdan Marțian, șeful Clinicii de chirurgie generală de la Spitalul Clinic Sanador, invitat la Interviurile DC News și DC Medical, a vorbit și despre sistemul chirurgical robotic de la Sanador, robotul DaVinci Xi, un sistem de ultimă generație. Cu ce se deosebește acest sistem față de celelalte și cum ajută chirurgul și implicit pacientul, aflați AICI.

Sanador

La un moment dat, în cadrul interviului, Dr Bogdan Marțian a oferit alte informații interesante despre robotul DaVinci Xi. Întrebat dacă fiecare intervenție în care e utilizată chirurgia robotică presupune folosirea unui alt kit, a oferit următorul răspuns: „Există un set de kituri fără de care nu se poate realiza operația robotică. Sunt anumite instrumente sau componente care sunt de unică folosință. Spre exemplu, brațele robotului trebuie învelite în niște huse sterile. Acele huse sunt de unică folosință. Se folosesc o dată și se aruncă.” 

„Există câteva instrumente care sunt de unică folosință, în special cele care sigilează. Celelalte instrumente, cele clasice de exemplu, pot fi folosite de mai multe ori, dar nu la nesfârșit”, a explicat specialistul. 

Dr Bogdan Marțian a vorbit, în cadrul interviului, despre chirurgia robotică, ce presupune deschiderea unui astfel de centru de chirurgie robotică, dar și în ce specialități medicale se pot face intervenții robotice la Sanador. Emisiunea a fost transmisă simultan pe paginile de Facebook și canalele de YouTube ale DC News și DC Medical, dar și pe DC News TV. Va putea fi urmărită și în linkul de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel