Fâșia Gaza. Palestinian, împușcat de soldați israelieni. TENSIUNI în Orient

cisiordania
cisiordania

Un palestinian a fost ucis marţi de focuri de armă ale soldaţilor israelieni la graniţa dintre Fâşia Gaza şi Israel, unde alţi 17 şi-au pierdut viaţa cu începere de vineri, a informat ministerul sănătăţii din enclavă, citat de AFP.

Victima, Ahmed Arafa, 25 de ani, a fost ucisă în cursul unor altercaţii în centrul enclavei, a adăugat ministerul. Sectorul de frontieră este sub tensiuni de vineri, ziua cea mai sângeroasă de la războiul din 2014.

Armata israeliană a afirmat într-un comunicat că zeci de palestinieni au "participat la revolte în patru principale sectoare ale frontierei".

"Trupele israeliene au utilizat mijloace pentru a dispersa revoltele şi a deschis focul în direcţia suspecţilor care distrugeau bariera de securitate" ce separă Israelul de Fâşia Gaza. "A te apropia de barieră (...) este periculos", a adăugat armata.

Mai devreme, ministerul israelian al apărării avertizase încă o dată că palestinienii din Fâşia Gaza care se apropie de graniţă "îşi pun viaţa în pericol".

Vineri, zeci de mii de palestinieni s-au îndreptat către mai multe puncte de-a lungul barierei frontaliere care separă Fâşia Gaza de Israel în prima zi a "Marelui Marş al Întoarcerii".

Această mişcare de protest este prevăzută să dureze şase săptămâni pentru a cere 'dreptul de a se întoarce' al celor aproximativ 700.000 de refugiaţi palestinieni alungaţi de pe pământurile lor sau care au fugit în timpul războiului care a urmat creării Israelului în 1948.

În această zi s-au înregistrat mai multe altercaţii cu armata israeliană soldate cu moartea a 17 palestinieni, alţi peste 1.400 fiind răniţi, potrivit ministerului sănătăţii de la Gaza.

Protestele au loc într-o perioadă de riscuri, Statele Unite având intenţia de a-şi inaugura ambasada lor la Ierusalim în jurul datei de 14 mai.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel