Extremiștii de la Jobbik, apel către ministrul de externe Szijjarto să protesteze la adresa României

Partidul de opoziţie Jobbik din Ungaria i-a adresat o petiţie ministrului de externe Peter Szijjarto prin care îi cere să întreprindă demersuri diplomatice pentru stoparea deversării de deşeuri în apele din România spre Ungaria, transmite vineri MTI.

Partidul de opoziţie Jobbik din Ungaria i-a adresat o petiţie ministrului de externe Peter Szijjarto prin care îi cere să întreprindă demersuri diplomatice pentru stoparea deversării de deşeuri în apele din România spre Ungaria, transmite vineri MTI.

Bela Adorjan, consilier judeţean în Szabolcs-Szatmar-Bereg (nord-est), a spus vineri într-o conferinţă de presă că Jobbik a încercat să prezinte o petiţie ambasadei României în urmă cu o săptămână.

Cu toate acestea, acum două zile o altă deversare uriaşă de deşeuri a ajuns la graniţa ungară pe râul Someş, a afirmat el. Deputatul Csaba Gyure a spus şi el că luncile din zona Tisei Superioare au fost inundate cu sticle de plastic. El a mai afirmat că s-a adresat Ministerului de Externe, care a citat partea română spunând că problema 'a fost rezolvată aproape în totalitate', deşeurile fiind filtrate pe segmentele româneşti ale râurilor. Evoluţiile recente arată însă contrariul, a adăugat el.

Gyure, apel către Szijjarto



Gyure i-a cerut lui Szijjarto să facă demersuri pentru a se asigura că autorităţile române responsabile pun capăt poluării, elimină gropile de gunoi ilegale din zonele de captare şi monitorizează instalaţiile industriale şi fermele care emit materiale periculoase.

Deputatul Jobbik a mai subliniat că este necesară înfiinţarea unui sistem de monitorizare care să-i alerteze pe experţii ungari în legătură cu apropierea deşeurilor de graniţa Ungariei.

La rândul său, europarlamentarul Marton Gyongyosi, vicepreşedinte al Jobbik, a cerut ca Szijjarto să se adreseze direct guvernului român şi ca diplomaţia ungară să facă lobby la instituţiile ONU şi ale Uniunii Europene pentru a ajuta la rezolvarea situaţiei.

Citește și - ”Vecinii români ne poluează și ne otrăvesc viitorul”. Reacția ministrului Mediului, Tánczos Barna, la atacul din Ungaria

Liderii din Opoziție din Ungaria acuză că otrava vine din România, pe râuri. Ministrul român al Mediului a reacționat. Vezi răspunsul aici!

Citește și - Viktor Orbán: Ungaria prelungește până la 1 iulie înghețarea prețurilor la carburanți și alimente

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel