Expulzarea unei fete de etnie romă a scos francezii în stradă

proteste dibrani franta
proteste dibrani franta

Sute de liceeni au ieșit pe străzile franceze pentru a scanda împotriva Guvernului socialist, după ce o elevă de etnie romă a fost deportată în Kosovo. Forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene împotriva manifestanților, relatează AFP.

Executivul finalizează zilele acestea procedurile privind expulzarea unei familii de romi stabilită ilegal în Franța. Copilul cuplului din Kosovo, Leonarda Dibrani, în vârstă de 15 ani, a fost reținută de poliție în timpul unei excursii cu clasa.

Aproximativ 50 de școli din capitala Paris și alte orașe mari și-au întrerupt, vineri, activitatea din cauza manifestațiilor izbucnite pentru prima dată joi. Cel puțin 23 de școli din regiunea Parisului au luat parte la proteste, iar multe clase au rămas goale, cu lacătele puse.

O a doua deportare, a unei fete de 19 ani din Armenia, a inflamat și mai mult spiritele.

Surse citate de presa franceză spun că președintele Francois Hollande va face în weekend o declarație de presă pe subiectul adolescentei Dibrani, după ce investigația în cazul familiei sale va fi finalizată. Guvernul socialist in în considerare schimbarea legislației, astfel încât studenții străini înmatriculați la școlile franceze să nu mai poată fi expulzați.

Protestatarii au fost enervați mai ales de modul în care autoritățile au ales să o rețină pe tânăra Dibrani, care a fost forțată să coboare din autobuzul școlii, sub ochii colegilor săi, și trimisă ulterior în Kosovo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel