Explozii în Galaţi. Se demolează o veche uzină din Combinat

Foto Pexels
Foto Pexels

Locuitorii Galaţiului au auzit mai multe explozii luni. Motivul ar fi demolarea unei vechi cocserii din Combinatul Siderurgic. 

Liberty Galați anunță că de marți 29 martie, până vineri, 1 aprilie, între orele 17:00 – 18.00, se vor derula operațiuni de demolare controlată a fostei coxerii a Combinatului Siderurgic.

„Se pot auzi explozii și se poate vedea praf”, avertizează compania.

Operațiunile vor include demolări ale unor echipamente învechite și nesigure din zona fostei cocserii, inclusiv patru coșuri de fum scoase din uz, potrivit anunțului transmis, luni, de Liberty Galați.

„Lucrările au fost planificate, sunt executate de o echipă de specialiști și au fost aprobate de autoritățile de specialitate. Din motive de siguranță, zona de demolare va fi securizată cu câteva ore înainte și după detonări”, mai spun reprezentanții Combinatului, conform Mediafax.

Mașini făcute scrum într-o parcare din Galați. Martorii vorbesc despre un atac cu cocktail Molotov

Un incendiu puternic a izbucnit într-un cartier din Galați. Cel puțin două mașini au fost făcute scrum într-o parcare dintre blocuri. Flăcările au dat alarma în toiul nopții, iar locatarii au sunat imediat la 112, transmite Realitatea Plus.

Imaginile surprinse la fața locului arată cum două mașini ard simultan la o distanță de câțiva metri una de cealaltă.  Martorii spun că flăcările au izbucnit brusc. La fața locului au intervenit de urgență pompierii. Aceștia au reușit să stingă flăcările în mai puțin de 10 minute. Oamenii legii au deschis o anchetă penală, iar martorii spun că ar fi putut fi vorba de un atac cu cocktail Molotov. 

Zona Galați - Brăila, platformă pentru investiții. Ministrul Economiei, semnal: Trebuie să o facem și trebuie foarte repede!

În cadrul emisiunii la Sud prin Sud-Est, ministrul Florin Spătaru a vorbit despre dezvoltarea zonei Galați - Brăila, despre avantajele actuale, dar și despre oportunitățile care vor apărea odată cu dezvoltarea infrastructurii. 

Ministrul Economiei a subliniat că nu se referă numai la Galați, ci la zona Galați-Brăila, ”o zonă extrem de importantă și cu potențial foarte ridicat”. El subliniază că scăderea pe care a avut-o, în ultimul timp, această zonă în dezvoltarea industrială a fost caută de lipsa infrastructurii.  ”În acest moment, avem acel pod (n.r. Golden Gate-ul din Brăila, de peste Dunăre). Și gălățenii și brăilenii ar trebui să fie mândrii că unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din România, din ultimii 30 de ani, se dezvoltă în această zonă”, a spus ministrul, în contextul anterior menționat.  CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel